En brittisk ploughmans lunch

Denna måltid är inte bara för lantarbetaren Anymore

Gå till nästan vilken brittisk pub som helst för en smak av traditionell mat och du är mer än troligt att se en ploughmans lunch på menyn - men vad är det för exakt? Visst är denna måltid inte för salladsälskaren eftersom den ofta innehåller ost, kött, pickles, ibland till och med en bit köttpai samt bröd. Eftersom det finns viss variation, fråga alltid vad som ingår innan du beställer.

Ursprung av en Ploughmans Lunch

En plowman lunch började som en lunch packad att ta ut i fälten för-du gissade det-en plowman (eller plowman).

Bara där namnet eller innehållet i en ploughmans lunch kommer ifrån har gått vilse över tiden men det finns förslag om att namnet utvecklades på 1960-talet på grund av Ostbyråns försök att öka försäljningen av ost eftersom det inte längre var en ransonerad vara efter andra världskriget. Men vissa tror att denna måltid återupplivades från en som skapades mer än ett sekel tidigare, eftersom det finns poster om det som nämns i 1837-bokens memoarer av Sir Walter Scotts liv . (Även om skeptiker hävdar att det här bara kan hänvisa till lunch för ploughmanen i allmänhet.) Med tanke på bröd, ost och pickles var en vanlig lunchkombination i Storbritannien, är det lätt att föreställa sig att ploughmans lunch har en lång historia.

Innehållet i en traditionell Ploughman Lunch

Även om föremålen kan variera är innehållet i en ploughmans lunch alltid kallt, och innehåller i allmänhet knaprig bröd och ost, plus syltad lök och chutney .

Lunchen kan också innehålla ett urval av kalla kött, skinka, kanske en skiva av pate och en skiva av fläskkaka och ibland skivor äpple eller annan säsongsbetonad frukt. Och eftersom det äts på en pub, är öl den naturliga medföljande drycken.

Traditionellt skulle ost, bröd och pickles vara hemlagad av plogmannens fru, vilket gör det till en billig och betydande lunch.

Idag är en bra ploughmans lunch ost i regionen och i alla fall brittiska, det gäller även kött och andra tillbehör. Brödet måste vara en tjock kil av crusty bröd eller en baguette-något mindre kommer inte att hålla upp när den är hög med ost, chutney och pickles.

Modern Ploughmans Lunch

Traditionellt som en plowman lunch är det har tagit en modern twist tack vare uppkomsten av gastro-puben i Storbritannien. Gastro pubar är de traditionella pubarna som har lagt tonvikten mer på maten än på drycken och sociability. Många gastro-pubar drivs nu av kockar snarare än den traditionella pubens hyresvärd.

Naturligtvis har de tagit den klassiska plowmanen och klädd det med scotch ägg , pates och terriner, liksom spel och annat "fancy" kött. Bröd är oftare en surdeg eller hantverkare snarare än en enkel baguette. Tonvikten på dessa skivor har blivit ingrediensernas ursprung - desto bättre är ingredienserna i närheten av puben.