Creamy Baked Ziti With Sausage and Peppers

Denna italiensk-amerikanska häftklamret behöver inte fyllas med sås för att vara gott, vilket detta recept kommer att visa. Den krämiga, ostliknande såsen pålägger pastaen vackert, och lite italiensk korv, massor av ost och svampar ger både protein och konsistens. Det är en uppfriskande taktförändring från den tyngre tomatbaserade ziti . För en hjärtligare måltid, öka italiensk korv till 1 pund. Eller, för ett lättare alternativ, använd kalkon italiensk korv. Se tipsen (under receptet) för vegetariska och veganska alternativ.

Ziti-grytan är bakad med extra ost smält över toppen. Receptet fungerar utan tomater eller marinara sås, men gärna lägga till några kakade färska, soltorkade eller konserverade tomater till såsen om du vill.

Tillsätt crusty rullar eller vitlöksbröd och en baskosad sallad för en tillfredsställande vardagsmiddag.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Koka ziti enligt pastaanvisningar; dränera och lägga åt sidan.
 2. Värm ugnen till 350 F.
 3. Smörj en 2 1/2-kvarts gryta.
 4. I en stekpanna över medelvärme, brun korven. Ta bort till pappershanddukar för att tömma. Torka av pannan med pappershanddukar.
 5. Placera skillnaden över medium-låg värme och tillsätt smöret. När smöret har smält och slutat skumma, lägg till svampen, grön paprika och lök; laga grönsakerna tills de är bara anbud.
 1. Blanda mjölet i grönsaksblandningen, rör om tills den är väl blandad och bubblig. Fortsätt tillagning i 1 till 2 minuter, omrör hela tiden.
 2. Gradvis tillsätt mjölken och koka tills blandningen börjar koka, ständig omrörning.
 3. Fortsätt att laga mat i 1 minut, omrör ofta. Tillsätt 1 1/2 koppar cheddarost, parmesanost och peppar. Rör tills osten har smält och blandningen är jämn.
 4. Rör om den heta, kokta ziti och korv i såsen.
 5. Häll pastablandningen i den tillagade grytan.
 6. Tillsätt pastaen med resterande 1/2 kopp cheddarost.
 7. Baka i den förvärmda ugnen i 30 minuter eller tills det är varmt och bubbligt.

Matlagningstips och ingrediensbyte

Perfekt för stora partier, denna bakade ziti kan modifieras på olika sätt för att passa de flesta dieter. Gör det på traditionellt sätt enligt ovan, eller prova en vegetarisk bakad ziti genom att utesluta den italienska korven. Ostens sås gör en tillfredsställande måltid utan köttet.

För att göra det vegan, byt mjölken med en burk tomatsås, använd vegansk mozzarella och vegansk parmesanost, byt smöret med olivolja och släpp den italienska korven. Voila, du har tre rätter att servera upp till dina gäster som passar alla dieter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 936
Totalt fett 55 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 20 g
Kolesterol 117 mg
Natrium 1 319 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 4 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)