Polvorones de Almendra: Crumbly Almond Cookies

Dessa intressanta kakor är spanska, men de är också populära i Latinamerika. De är traditionellt beredda med lard (även om smör gör ett bra ersättare), och de är särskilt populära på julen.

Polvorones är tjocka, lite söta, ömma kakor, smaksatt med mandel och anis och toppad med sockerpulver. De är nära släkting till mexikanska bröllopskakor , även om de formas annorlunda. En annan särskiljande egenskap hos dessa kakor är att mjöl och mandelmjöl smällas i ugnen innan du lagar kakdegen, vilket ger kakorna en unik och utsökt smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 250 grader (F).
  2. Spred mjölet och mandelmalen jämnt på ett bakplåt. Rostat brödmjöl / mjölkmjölksblandning i ugnen, rör om och om, tills den är doftande och mycket lättbrunad. Ta av blandningen från ugnen och låt mjöl och mandelmjölk svalna helt.
  3. Placera det mjukade smöret i skålen av en stående mixer utrustad med paddlefästet. Tillsätt pulveriserat socker och blanda på låg hastighet tills smöret och sockret är väl blandade. Slå smör / sockerblandning på medellång hastighet tills det är mjukt, lätt och fluffig.
  1. Tillsätt saltet, anis-extraktet och kanel och blanda väl. Tillsätt den (rostade och kylda) mjöl / mandelblandningen gradvis, blanda efter varje tillägg. Blandningen bör komma ihop som en smulig deg. Om det är så smuligt att det inte kommer att hålla ihop när du klämmer på en handfull, lägg till ytterligare 1-2 matskedar mjukat smör.
  2. Vik kakdeggen i plastfolie och kyla i 30-60 minuter.
  3. Förvärm ugnen till 350 grader.
  4. Rul degen ut på en lättmjölkad yta till en tjocklek av ca 1 cm, eller till och med tjockare om så önskas (vissa människor föredrar dessa kakor 1/2 tum tjock eller mer). Skär degen med 3 tums diameter och placera dem på ett matarkat kantat med pergamentpapper. Rulla degen skräp och skära mer kakor tills du har använt all deg.
  5. Baka kakorna i ca 15 minuter, eller tills de börjar brinna lätt runt kanterna. Ta ur ugnen. Stänk kakans toppar generöst med pulveriserat socker medan kakorna fortfarande är varma.
  6. Förvara kakor i en lufttät behållare (när de är svala). Cookies kommer att hålla upp till en vecka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 245
Totalt fett 18 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 27 mg
Natrium 288 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)