Susie Fishbeins lilla kålssallad (Parve, Påsk)

Susie Fishbein, författare till den populära Kosher by Design- serien, kallar denna sallad med sin "vackra kombination av färger och texturer", som hon bidragit av sin vän Beth Eidman, "en skatt". Det är bäst när smakerna har en chans att anmäla, så ta Fishbeins råd att göra det minst en timme i förväg.

Recepttestnoteringar och tips

Om du inte har pareve kycklingsoppa mix på hand (eller föredrar att hoppa över MSG som finns i många kosher consomme pulver), kan du släppa bort det. Du kanske vill lägga till en extra nypa eller två av salt om du hoppar över sopppulveret, men smakar salladen först - du får inte missa det, särskilt efter att det har haft en chans att marinera.

Gör det till en måltid: Denna sallad gör en trevlig sida året runt, men om du vill hålla saker Påskvärd (eller bara glutenfri), försök betjäna den som en accent till det här lätta aprikoskalk-, potatis- och broccolibladet Pan middag . Vegetarian? Koppla salladen med denna Quinoa med Arugula, Butternut Squash och Citrus Vinaigrette och en omelett. För en eftermiddag efterrätt, välj dessa pareve Chokladhasselnötsfyllda datum . Om du håller dig till en vegetarisk meny, kan du njuta av Glutenfri Fudge Brownies (de innehåller smör, det är en kosher-gå efter en kycklingmiddag.).

Recept reprinted med tillstånd från påsken av Design : Picture Perfect Kosher av Design Recept för semester av Susie Fishbein, Mesorah Publications.

Uppdaterad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera kålen, scallions, pinjenötter, morötter, apelsiner och tranbär i en stor ziplock väska. Avsätta.
2. Blanda brunt socker, peppar, salt, ättika, reserverad vätska från apelsiner, olja, konsumpulver och vitlökspulver i en kruka eller en kruka. Stäng och skaka tills det är grundligt blandat.
3. Häll över salladen. Kyl för att låta smakerna blanda i minst 1 timme. Kan förbereda tidigt på dagen.Källa: Påsk av Design , av Susie Fishbein. Recept reprinted med tillstånd från Mesorah Publications.