Boeuf Bourguignon

Om det finns någon i världen som kommer att komma ihåg för att ändra hur amerikanerna kokta, är det förstås Julia Child. Med publiceringen av hennes ikoniska kokbok, Mastering the Art of French Cooking, lärde Julia oss hur man lagar köket som de flesta människor sväller om.

Detta recept på boeuf bourguignon är inte svårt, även om det finns ett antal steg du behöver göra innan du drar allt ihop. Julia sa alltid att boeuf bourguignon är inget annat än en mycket bra biffgryta. Så prova på en vinterhelg.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 450 F.
 2. Skär chuckbröd i 2-tums kuber och klistra dem mycket torrt med pappershanddukar.
 3. Skär pancetta i batons 1-1 / 2 inches lång med 1/4 tum tjock. Värm olivoljan i en stor tungbottnad kruka eller nederländsk ugn över medelvärme. När oljan skimmar, lägg till pancetta och bruna tills det är skarpt. Ta bort pancettabatongerna med en slitssked och dränera dem på en platta kantad med pappershanddukar.
 1. Brun biffen i partier - det hjälper till att bruna köttet jämnt - och överföra dem till tallriken med pancetta.
 2. Tillsätt den skivade löken i grytan och sauté tills ljuset är guldbrunt. Sätt nötköttet och pancetta tillbaka i kruken och strö dem med salt och peppar. Kasta för att kombinera.
 3. Stänk mjölet över nötköttet och lägg krukan i ugnen i 4 minuter. Krossa nötköttet igen och sätt tillbaka grytan i ugnen i ytterligare 4 minuter. (Detta steg gör att mjölet kan rosta och avlägsnar sin mjölande smak.)
 4. Ta pannan ur ugnen och minska temperaturen till 325 °. Häll vinet och nötköttet i potten, röra upp bruna bitar. Rör i tomatpastaen, vitlök, timjan och lökbladet och lägg sedan till morötterna. Täck krukan och sätt tillbaka den i ugnen i 2-1 / 2 till 3 timmar tills du lätt kan genomborra nötköttet med en gaffel.
 5. Medan nötköttet braiserar smälter du 1 matsked smör i en sautépanna och lägger till frysta pärllökarna. Täck och simma över låg värme i 7 minuter. Ta bort locket och simma tills vätskan avdunstar, ca 5 minuter. Du vill att löken ska vara gyllene men hålla sin form.
 6. Dela svamparna i två. Smält 2 msk smör över medelvärme, och en sautpanna och tillsätt 1/2 av svampen. Sauté dem tills de är brunade. Överför svampen till en tallrik och bruna resten av svampen.
 7. Sätt en stor sikta över en stor kastrull. Häll innehållet i grytan genom sikten, sätt tillbaka nötköttet i grytan. Fördela svamp och pärllök över köttet.
 1. Smäll såsen i den stora kastrullen i 2 minuter, skumma bort allt fett som stiger till ytan. Öka värmen och låt såsen komma till en långsam koka i 5 minuter. Såsen ska tjockna och koka en sked. (Du kan laga såsen lite längre för att få önskad konsistens.)
 2. Häll såsen över nötköttet och steka köttet och håll värmen låg i 3 minuter. Du kan betjäna Bourguignon-bågen nu, eller låt den svalna, kylda och sedan sakta uppvärmas nästa dag.


Recept anpassat från Mastering the Art of French Cooking av Julia Child, Simone Beck och Louisette Bertholle.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 667
Totalt fett 32 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 158 mg
Natrium 590 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 4 g
Protein 52 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)