Braised Lamb Shoulder Chops

Använd ditt favorit torra röda vin för att smaka på dessa tröstande lammskulder. Koteletterna är brunade och sedan brajsade i rött vin tillsammans med en komplementär kombination av lök, rosmarin och vitlök.

Den långa, långsamma ugnsbryggningen garanterar ömma, smält-i-munnen lammkoteletter.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 300 F.
 2. Sätt 2 matskedar olivolja och skivad lök i en tung nederländsk ugn eller kokkärl över medelvärme. Koka lökarna, rör om ofta, tills de är lättbruna. Ta bort till en tallrik och tillsätt den återstående olivoljan. Lägg till kakor i satserna, om det behövs, och koka, vrid till tills det är fint brunt på båda sidor, ca 3 till 4 minuter på varje sida. Tillsätt vitlök och koka i ytterligare 1 minut.
 1. Tillsätt löken tillbaka till grytan med lamm och vitlök.
 2. I en skål eller 2-kopps mått kombineras det torra röda vinet med senap, salt, peppar och rosmarin. Blanda bra med sked eller visp. Häll över lammblandningen.
 3. Om potten inte är ugnssäker, flytta allt till en stor bakpanna eller gryta. Täck krukan eller pannan tätt med ett lock eller folie.
 4. Brais i ugnen i 2 till 3 timmar, eller tills lammkoteletterna är mycket ömma. Servera lammkoteletterna med matlagningssaften.
 5. Servera med potatismos och kål, eller en annan grönsak, tillsammans med varma kex eller ett brett bröd.

  Du kanske också gillar
  Savory Oven Braised Lamb Shanks
  Långkokare Lamm Shanks Med Rosemary
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 910
Totalt fett 60 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 258 mg
Natrium 305 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 70 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)