Ketchup / Catsup lagring och roliga fakta

Ketchup kan skina dina koppar krukor

Ketchup Storage

För att ta reda på tappningsdatumet på Heinz Ketchup, titta på locket för att hitta ett fyrsiffrig nummer. De tre första siffrorna anger dagen (varje dag ger ett motsvarande nummer från 1 till 365) medan den fjärde siffran anger året. Detta är känt som Julianmetoden för dating. Nyare koder använder ett nummer för året, följt av ett brev för månaden (A till M med I utelämnad), sedan två siffror för månadens dag.Andra tillverkare kan använda olika metoder eller använda ett enkelt användningsdatum på flaskan eller etiketten.

Oöppnade flaskor ketchup kan lagras upp till ett år på en sval, torr plats. När du öppnat kan du lagra den i en sval miljö, bort från sol och / eller värme, i ca 1 månad. För längre hållbarhet efter öppnandet rekommenderas kylning. Se förfallodatum på behållaren.

Förvaring av öppnad ketchup i en uppvärmd miljö som i direkt solljus eller i ett ständigt varmt kök kan bjuda in fermentering som faktiskt kan orsaka en mindre explosion vid öppning av behållaren. Explosionen gör att ketchupen sprutar ut när den öppnas, vilket förmodligen inte kommer att vara skadligt för dig, men det kommer att göra ganska röra och fläcka dina kläder. Kassera eventuell ketchup som visar tecken på jäsning.

Exponering för direkt solljus kommer också att mörka ketchupen. För att hålla hemlagad ketchups ljusa röda färg, lindra burkar i tennfolie.En 16-uns flaska kommer att ge 1-2 / 3 koppar ketchup.

Ketchup Fun Facts

Det är inte förvånande att barnen äter 50 procent mer ketchup än vuxna.

Världens största ketchupflaska visas stolt i Collinsville, Illinois. Byggd ovanpå ett vattentorn 1949 står det 170 meter högt.

1996 delegerade USA: s representantskap Robert A.

Underwood föreslog en "ketchup-only" faktura som gör ketchup obligatorisk i offentliga livsmedelsföretag som politisk satir. Som det visar sig var det strängt en tunga-i-kind-knep för att uttrycka sin skymning av "Engelska enbart" räkningen.

Använd ketchup för att rengöra dina kopparredskap. Syra avlägsnar tarn och lyser upp koppar.

Mer om Ketchup

• Ketchup / Catsup lagring och roliga fakta
Vad är ketchups juridiska ingredienser och hur tjock är det? Regeringsstandarder för ketchup
Ketchup och hälsa
Ketchup / Catsup History
Ketchup / Catsup Recept

kokböcker