Vegetarisk Acorn Squash Soup

Som ett matobjekt tror jag att squash är undervärderad! Vi kan äta pumpa paj en gång om året och kanske butternut squash soppa, men hur är det med resten av squash familjen? Acorn squash gör en så stor soppa!

Denna vegetariska och vegansoppa är bara lite krämig med lite sojamjölk. Om du föredrar en krämigare soppa, använd sojaskammare i stället för sojamjölk. Jag älskar alltid lite näringsjäst i squash soppa också. Om du inte är vegan kan du prova lite smulad ost på toppen, eller njut av det precis som det är.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förkocka ekollon , antingen i ugnen eller mikrovågsugnen.
  2. I en stor soppa eller lagergryta, sautera vitlök och lök i vegan margarin eller olivolja tills bara mjuk, ca 5 minuter.
  3. Minska värmen och tillsätt tillagad ekollinkorv, rör om till lätt päls. Värm i 3-4 minuter, var försiktig så att inte squashen brinner.
  4. Tillsätt grönsaksbuljong, muskotnöt och kummin, lock och värme i 10-12 minuter.
  5. Rör i sojamjölk. Använd en nedsänkningsblandare eller arbeta i partier, blanda försiktigt soppan tills den är mjuk och krämig. Återgå till potten för att återuppvärma och säsong generöst med salt och peppar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 162
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 880 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)