Påsk Lamb-Shaped Pound Cake Recept

Påsklammkaka (kallad agnuszek eller baranek wielkanocny på polska) är en traditionell östeuropeisk efterrätt .

På 1950-talet var trenden för sparsamma kockar trött på att betala orimliga priser på bageriprodukter att köpa en gjutjärnslampa för att göra det själv. Dessa mögel betraktas som familjeskatter som vidarebefordras på påsktid och ner genom åren.

Pound kaka är den bästa kandidaten för en mögel på grund av dess nära crumb. Scratch-made eller köpt pund kaka blandar både arbete bra. Extra smet kan användas för att göra en liten tårta till swieconka- korgen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F. Använd en pastellborste, belägg de inre ytorna på båda halvorna av en kryddat lammkakaform med solid vegetabilisk förkortning, så att du kommer in i alla sprickorna.
  2. Placera halvor på ett bakplåt, öppna sidan uppåt och värm i 20 minuter. Ta ur ugnen och låt svalna helt. Häll av eventuell överskridande förkortning. Minska värmen till 350 F.
  3. Förbered pundskakablandning enligt boxens instruktioner. Placera främre halvan av mögel på en bakplåt och fyll med smet till läppen, 1/4 tum från toppen. Submerge en tandpetare i smeten i varje öra för att förstärka dem.
  1. Lägg tillbaka halvan av formen ovanpå framsidan. Placera i ugn och baka ca 1 timme eller tills en spett som sätts in i lammens utloppshål kommer ut ren.
  2. Avlägsna från ugnen och sätt på kylstället i 15 minuter. Ta försiktigt av bakstyckets bakre ände, sätt in en kniv mellan formkanterna om de fastnar ihop.
  3. Låt kyla i ytterligare 5 minuter. Placera en annan ställning på lammkakan och vrid försiktigt om den och ta bort den främre halvan av formen. Låt lammkaka svalna helt liggande på ryggen.
  4. Placera en flaska av gräddeost på en avlång tallrik och sätt lammet på toppen för att säkra det. Frost alla sidor av lamm, vrida det för att representera lammets ull.
  5. Vik ett smalt rött band runt lammets nacke. Använd russin för ögon och näsa, skär dem i hälften om det behövs för att göra dem mer proportionella.
  6. Placera kokosnöt och grön mat färgning i en zip-top tillbaka och skaka det, för att färga kokosnoten. Placera grönt "gräs" runt lammet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 192
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 63 mg
Natrium 124 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)