Marias polska munkar (Pączki) Recept

Detta recept på polska är från Maria Slabodnik Sielewicz i nordvästra Indiana. Till skillnad från detta Pączki Recept använder Maria recept helt hela ägg, ingen brandy eller rom, och hon gör sin egen jordgubbar sylt för att fylla dem med!

Här är steg-för-steg bilder för hur man gör Marias polska pączki .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skal mjölk och låt svalna till 110 grader. Överför till en stor mixskål eller stativblandare. Tillsätt smör, socker och vanilj och blanda med degkakan tills socker är upplöst. Tillsätt jästen och blanda igen tills den är upplöst.
  2. Skrapa ner sidorna av skålen och tillsätt ägg, 1 åt gången, blanda efter varje tillsats. När mixern körs med låg hastighet, tillsätt mjöl några matskedar åt gången. Du kanske inte behöver allt mjöl, eller du kanske behöver mer. Blanda tills en smidig deg uppnås. Täck och låt upp i samma blandningsskål på en varm, uttagsfri plats i 1 timme.
  1. När degen har stigit, belägga lätt bakplåt med matlagningsspray. Lätt dammar din arbetsyta eller en silikonmatta med mjöl och dra ut en handfull deg åt gången. Rulla till 3/4 tum tjock. Klipp med en 2 1 / 2- till 3-tums rund skärare (inget hål i mitten). Överför klippa cirklar till sprutad pan. Plocka upp skrapor och rulla om.
  2. När all deg har klippts, täck och låt upphöjningen fördubblas i bulk, 30 minuter eller längre. Vanligen, när all deg har skurits, är den första pączki redo att stekas.
  3. Häll ungefär 2 centimeter av olja till en gjutjärnspanna eller tungbottnad kruka och klämma på en stektermometer. Värm oljan till 350 grader. Steg upp till 6 pączki i taget i 3 minuter eller tills gyllene på botten. Vänd med en spett, tang eller en gaffel (utan piercing pączki) och stek den andra sidan i ytterligare 3 minuter eller tills gyllene. Titta noggrant, eftersom de kan brinna lätt. Håll ögonen på termometern och justera värmen efter behov för att behålla 350 grader. Använda tangar, ta bort pączki till en pappershandduksfodrad plåt.
  4. När det är tillräckligt kallt att hantera, använd en skarp paringskniv eller liten serrated kniv för att göra en 1 1/2-tums slits i sidan av pączki, bara tillräckligt stor för att en sked ska passa. Fyll i en generös tesked fyllning av val (Maria använder sin hemlagad jordgubbar sylt). Rulle fyllda pączki i granulat eller damm med konditorisocker.
  5. Pączki är härligt varmt men Maria säger att hon kommer att behålla flera dagar. Hon fryser också dem till god effekt innan de rullar i socker.

Obs! Var försiktig när du arbetar med het olja, speciellt runt barn. Ha en brandsläckare avsedd för smutsbränder vid det färdiga.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 48
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 24 mg
Natrium 40 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)