Crock Pot Black Eyed Peas och Collard Greens

Dessa crock potten svartögda ärter och collard greens gör en fantastisk måltid med bakad majsbröd och en sallad. Svartögda ärter och gröna är en naturlig kombination, och tillsatsen av bacon, tomatpasta, vitlök och pepparflingor smakar skålen perfekt. Använd färska collardgrönsaker eller en kombination av collardgrönsaker och gröngrönsaker .

Vi använde torkade svartögda ärtor i skålen (bild) och kokade dem dagen innan (se tips och variationer). För en snabbare måltid, använd två burkar med svartögda ärter, dränerade och sköljda.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll diskbänken med kallt vatten. Tvätta collard greens i 3 till 4 förändringar av vatten, eller tills det finns absolut ingen grit på botten av sinken. Klippa tjocka stammar ur gröna och hugga löven eller skära dem i tvärriktningen. Även om paketet säger "rengjort", skölj grönsakerna noggrant.
  2. Koka bacon i en stor stekpanna tills den är kokt men inte skarp. ta bort bacon till pappershanddukar för att tömma.
  1. Tillsätt den hackade löken på stekpannan och koka tills den är lättbrunad. Lägg gröna, en handfull åt gången tills alla är tillagda och har visat från värmen.
  2. Tillsätt bacon, lök och grönsaker till den långsamma kokaren tillsammans med vitlök, kycklingmassa, tomatpasta, ättika, vikblad och röda pepparflingor. Rör i de kokta svartögda ärterna.
  3. Täck crockpotten och koka på låg i 4 till 6 timmar eller högt i 2 till 3 timmar.
  4. Smaka och justera kryddor med salt och nymalt svartpeppar, efter behov.
  5. Servera ärterna och gröna med nybakat majsbröd och en kastad sallad eller skivade tomater.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 369
Totalt fett 17 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 1,035 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 11 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)