Södra Stilta Vintergröna

Rumpor har länge varit en favoritgrönsak i söder. Röda grönsaker - som grönsaker och senapsgrönsaker - kokas vanligtvis med skinka eller fläsk. Den här versionen är kokad med saltfläsk, men du kan använda en annan sorts fläskklipp. Bacon, strimlad bacon (fläskmag), skinkhockar, grisjök, rökt fläskkotlett eller liknande kött. Många gillar att lägga till en liten mängd socker till sina gröngröna, men det är helt frivilligt.

Rengöring av gröna är ett mycket viktigt steg när du använder färska gröna. Lägg de trimmade gröna i en ren diskbänk och täck dem med kallt vatten. Skaka dem och swish dem runt, dränera dem, och gör det några gånger. När du inte längre känner gris i botten av diskbänken. Gröna bör vara grusfria. Även om paketet säger "städas" sköljs det igen för att vara helt säker. Sandiga gröna är mycket obehagliga, minst sagt.

För att servera några södra gröna , se till att du erbjuder massor av varma, nybakade majsbröd eller majsbrödmuffins . Varm peppar sås (varm pepparvinäger) är underbar, eller servera dem med vanlig äppelcidervinäger. Se tips och variationer för pepparsåsanvisningar. Det är lätt att göra men behöver tid i kylskåpet för bästa smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär av och förkasta hårda stjälkar och missfärgade löv från gröna. För stora löv med stora hårda stammar, vik bladet i hälften och skära eller riva ut stammen. Stack flera löv och skär dem i tvärsnitt i 1 tum tjocka bitar.
  2. Tvätta grönarna ordentligt i diskbänken; dränera och tvätta igen. Upprepa rengöringen tills du inte känner någon sand på grönarna eller botten av diskbänken.
  3. Skrapa saltet av saltfläsk eller skölj det under kallt rinnande vatten för att avlägsna överskott av salt. Saltfläsk har en hård hud. Kör försiktigt en stor skarp kniv mellan den hårda huden och det mjukare fettet. Kassera den tuffa huden och tärningarna fettet.
  1. I en stor holländsk ugn eller stockpot över medelvärme, laga saltfiletet tills det är skarpt och brunt. Tillsätt vattnet, rengjorda gröna grönsaker, lök, svartpeppar, socker, om du använder, och krossade röda paprikaflingor. Koka upp. Minska värmen till låg, täck och simma gröna i 40 till 50 minuter, eller tills gröna är ömma. Smak och tillsätt kosher salt, efter behov.
  2. Servera med ättika eller paprika sås (se nedan) och nybakad majsbröd.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 268
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 222 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 6 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)