Oreo Caramel Apples

Oreo Caramel äpplen är karamell äpplen täckta med en vacker virvla runt vit och mörk choklad och laddad med bitar av Oreo-kakor. Om du vill kan du använda alla vita eller alla mörka choklad för att göra dessa äpplen, och du kan också experimentera med att använda andra hackade kakor som äpplepåfyllningar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray. Grovhacka chokladmassakakorna och sätt dem åt sidan i en skål för nu.

2. Tvätta och torka äpplen noggrant. Ta bort stjälkarna och håll fast stekpannorna fast i stamändarna.

3. Placera de oöppnade karamellerna och vattnet i en mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn i 1 minut, rör sedan om mikrovågsugn i ytterligare en minut eller tills den är helt smält.

Karamellen ska vara jämn och flytande vid slutet.

4. Håll ett äpple genom spett och doppa det i karamellen, luta skålen i vinkel och rotera äpplet för att täcka det helt med ett jämt jämnt lager. Ta ut det ur karamellen och vrid det upp och ner för att ta bort överskottet och sätt det på det färdiga bakplåten. Upprepa med resterande äpplen och karamell.

5. Placera de karamellbelagda äpplen i kylskåpet för att ställa in i minst 30 minuter.

6. Placera choklad- eller chokladglassbeläggningen i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och rör om var 30: e sekund för att förhindra överhettning. Om choklad verkar för tjock, lägg till en sked olja för att tona ut det.

Placera den vita choklad i en separat liten skål och mikrovågsugn den i 30-45 sekunder. Rör om den vita choklad, och om den inte är helt smält, mikrovågsugna den under ytterligare 10-15 sekunder tills den smälts, var försiktig så att den inte överhettar chokladet. Placera den vita choklad i en liten plastpåse och ta av ett litet hörn av påsen så att vit choklad kan drizzles från hörnet.

7. Doppa ett karamelltäckt äpple i den halvt söta choklad. Om nödvändigt, sked lite choklad över toppen för att säkerställa att äpplet är helt täckt med choklad. Håll äpplet över diskbänken (eller en annan lätt rengörande yta) och torka den vita chokladen över den våta halvt söta choklad i ett slumpmässigt mönster. Använd en tandpetare för att försiktigt virvela färgerna, var försiktig med att inte hålla tandpetaren i för djup och störa karamellskiktet.

8. Tryck en handfull hackade kakor i de våta chokladsidorna, som kommer ungefär halvvägs upp på sidorna av äpplet. Byt äpplet på det folietäckta bakplåten och upprepa med de återstående karamelläpplen tills alla är täckta med virvlade choklad och hackade kakor.

9. Kyl äpplen tills chokladuppsättningen, cirka 30 minuter. Om du inte ska betjäna äpplen omedelbart, tätt packa dem individuellt i plastfolie och förvara dem i kylskåpet i upp till en vecka.

Klicka här för att se alla Caramel Apple Recipes!