10 sätt att använda Chutney

Undrar vad man ska göra med resten av den burk chutney som sitter i kylskåpet? Här är några olika (och välsmakande) sätt att se till att du inte slösar bort det läckra, smarta konditoriet:

1. Chutney Med Indian-Style Curries

För det första, det klassiska förslaget till purister: Leka bara en del chutney rakt ur burken och servera den tillsammans med något curryrecept .

2. Partiet sprids

Chutney kombinerad med grädde ost gör för ett gott smörgåsdopp.

Det finns två sätt att tjäna på det:

3. Sandwich Booster

Blanda lika delar chutney och majonnäs tillsammans. Sprid på bröd och lägg till den viktigaste smörgåsrediensen efter eget val (tips: chutney går särskilt bra med skinka och med ost).

4. Grillad ost med en twist

Du kan göra denna kombination på crackers som en hors d'oeuvres. Sprid ett lager av chutney på crackers. Topp med tunna skivor ost. En smaklig ost som en cheddar är ett bra val. Smör på smörgås eller kakor tills osten smälter och börjar bubbla. Servera varmt.

5. Parat med lamm och viltkött

Chutney parar vackert med de rika smakerna av vilt och lamm samt and och andra riksmakade kött. Bara servera lite på sidan av det rostade köttet eller fjäderfä, eller om du föredrar, sprida lite av chutneyen över köttet precis innan du serverar.

6. Tempura Dipsås

Kombinera en matsked chutney med 1 tsk sojasås , 1/2 tesked riven ny ingefära, 1 msk mirin eller annat sött vitt vin och 1/4 kopp kyckling, fisk eller grönsaksbestånd.

Servera varmt med tempura. Du kan antingen bara blanda ingredienserna och värma dem i en liten kastrull för lite tjock sås, eller först puré ingredienserna i en mixer innan du värmer dem.

7. Nästan Direkt Hemlagad Ketchup

Om du jämför ingredienserna i ketchup till chutney märker du att de har mycket gemensamt: ättika, socker, kryddor och frukt eller grönsaker (du kan bli förvånad att veta att ketchup inte behöver göras av tomater ). Faktum är att den enda skillnaden är att chutney är tjock och ketchup är slät. Så fortsätt och puré din gröna tomatchutney , till exempel, och nu har du grön tomatketchup .

8. Glasera det

Puree chutney i en matprocessor. Torka den resulterande pastan något med vatten. Använd för att glasera kött och fjäderfä för rostning.

9. Chutney Dip

Kombinera lika delar chutney och salsa med en handfull färsk koriander (koriander) eller persilja i en mixer eller matberedare. Pulsen några gånger - du vill inte att den ska vara helt slät, utan att du fortfarande har lite textur. Justera salt till smak. Servera med tortilla chips.

10. Med rostade sötpotatis eller vinterkvass

Förvärm ugnen till 400F / 204C. Skala och frö vinterkvoten eller skrubba sötpotatisarna rena (behöver inte skrida dem).

Häll potatis eller squash i 1-tums bitar. Sprid ett ark av pergamentpapper i en stekpanna. I en stor skål, kombinera grönsakerna med chutney, med ca 1/4 cup chutney per 2 pounds grönsaker. Överför till stekpannan och sprida sig i ett jämnt lager. Rosta tills sötpotatis eller squash är öm, cirka 30 till 40 minuter.