Söt och klibbig apa bröd

Apa bröd är en stor kaffekaka eller fest efterrätt, eftersom det är lätt att fånga enskilda bitar av brödet utan att röra hela brödet. Det är känt av många namn: pusselbröd, nypa-kakan, ungersk kaffekaka och pluck-it-tårta. Men oavsett vad du kallar det, det är underbart gott och beroendeframkallande.

Vi har inkluderat ett hemlagat sött bröddegrecept som är helt gudomligt - speciellt för kanelrullar - men om du går kort i tiden kan du alltid använda färdiggjord kexdeig eller matrulldeig. Följ bara alla återstående instruktioner efter degeninstruktionerna.

Om du vill kan du göra bröddeggen före tid och placera den i kylskåpet tills du är redo att använda den. Alltid en bra aspekt av ett recept, speciellt om du har ett upptaget schema eller planerar att göra flera rätter till din måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. I en medelstor gryta värms mjölken, smöret och sockret tills mjölken är het men inte kokar och sockret har löst sig och smöret har smält. Ta av det från värmen och låt svalna till ljummet.
 2. Överför mjölkblandningen till skålen på en stativblandare. Tillsätt jäst på toppen och låt det mjukna i mjölken.
 3. Lägg långsamt till mjöl och salt tills det är helt införlivat.
 4. Täck din skål med en handduk och låt den stiga på en varm plats i ungefär en timme.
 1. Kasta ner degen och tillsätt mer mjöl om det är för klibbigt.
 2. Förvärm ugnen till 375 F.
 3. Smörj ett rör eller en bundtpanna med icke-stick matlagningsspray.
 4. Rör ihop kanel och socker i en skål. Bryt av golfbollstorlek bitar av deg. Rulla dem lite i bollar och rulla dem i kanel och sockerblandning.
 5. Ordna degbollarna i bundtpannan tills den är full, men inte överflödig. Häll smält smör över toppen och längs sidorna på pannan.
 6. Baka brödet på en mittställ i ca 25 minuter, eller tills toppen är guldbrun.
 7. Låt brödet svalna något och vrid det på en serveringsplatta. Låt det svalna helt innan du lägger till glasyren.
 8. För glasyren: vispa ihop ingredienserna i en skål tills den är helt kombinerad. När apanbrödet mestadels har svalnat, häll över glaset över toppen och börja gräva!