Förpackning Öl - Flaskor mot burkar

Fortsatt från Packaging Beer - Kegs vs Casks

flaskor

Flaska öl har funnits länge. Vissa bryggerier fyller flaskor med stilla öl och lite socker, som fack . Den sekundära fermenteringen i flaskan ger karbonering och ett tunt lager av jästsediment i botten. Andra bryggerier karbonerar deras öl på bryggeriet och fyller sedan flaskorna med det. Detta ger bryggerierna större kontroll över slutprodukten genom att tillåta dem att kontrollera koldioxidnivån i deras öl.Även om vissa bryggerier fortfarande använder korkar, förseglar de flesta flaskor med den välbekanta metallkåpan. En fodring på insidan av locket tätar flaskan och metallkanterna på locket kryper runt läppan på flaskan för att hålla den på plats och hålla tätningen. En väl förseglad flaska skyddar öl från syrebrunn och under lång tid.

De flesta ölflaskor är gjorda av brunt, grönt eller klart glas. Alla tre färgerna släpper in ljuset, även om bruna låter mycket mindre än de andra två. Om du någonsin har haft en skunked öl, även kallad ljus slog, vet du varför det här är ett problem. Den obehagliga lukten och smaken orsakas av ultraviolett ljus som slår vissa molekyler i öl, en process som kan hända mycket snabbt. Så, flaskor måste packas och / eller märkas på ett sätt som hindrar ljus från att komma igenom.

burkar

Ölburkar erbjuder samma skydd som keggar. Och eftersom de bara innehåller enstaka portioner behöver man inte ställa upp ett trycksystem.Men hur är det med den metallsmaken? Ett ständigt klagomål som jag hör om ölburkar är att den öl de innehåller tar på sig en metallisk smak. Låt oss överväga detta. För det första är endast en av de fyra vanliga ölbehållarna, flaskorna, inte metall. Ingen har klagat över utkast till ölprovning av metall.

För det andra är ölburkar fodrade på insidan. Ölen kommer faktiskt aldrig i kontakt med metall.

Så, var kommer den fördömda smaken från? Det är faktiskt inte alls en smak. Sinnena av smak och lukt är nära besläktade. Om du någonsin har lagt märke till hur blid mat ibland kan smaka när du är förkyld så vet du vad jag pratar om. Den metallsmaken kommer från lukten av ölburken. När du dricker direkt från burken, skjuter du en stor metallplatta i ansiktet. Det är inte konstigt att folk tror att konserverad öl smakar som metall.

Använd ett glas. Problemet löst.

Pastörisering

Inget samtal om ölförpackning är komplett utan att det omnämns pasteurisering . Denna process, avsedd att döda alla levande mikrober i öl, inklusive jäst, används av vissa bryggerier för att sterilisera och stabilisera sin produkt. Både pastöriserad och unpasteuriserad öl säljs i flaskor, keggar och burkar.

När det introducerades första gången i bryggeriet i slutet av 1800-talet var det revolutionärt. Dessa dagar är det förakt av några av ölgemenskapens folk. Öl, de förklarar, är en levande sak och bör avnjutas som sådan. Pasteurisering och överfiltrering tar bort ölens smak.

Camras hemsida hävdar även att processen ger en "typ av bränd sockersmak".

Om det är fallet eller inte - jag har aldrig märkt bränt socker i min öl - pasteurisering är inte lika viktigt som det en gång var att ge marknaden en bra öl. Med de saneringstekniker som moderna bryggerier använder och god användning av kylning upp och ner tillförseln, är det liten chans att opasteuriserad öl förstör innan det kommer till dig.