Kyld Bitsoup (Cold Borscht)

Söta jordiska betor blir en uppfriskande kyld soppa i detta enkla, flexibla recept. Servera den renad slät eller lämna den med bitar av riven betor som flyter i den söta, röda buljongen. Hur som helst är det tjockt fullt av vitaminer och helt uppfriskande.

Det gör en härlig nybörjare till en större middag, eller en helt lätt och uppfriskande måltid när vädret är bortom varmt. En gräddfil eller yoghurt är frivilligt, men det är naturligtvis den perfekta folien till sötnosens sötma. Servera med crusty bröd för att sopa upp lite soppa som klibbar i botten av skålen när du är klar att spooning upp det.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skala löken och finhacka den.
  2. I en stor kruka över medelvärme, laga lök och salt med 1/4 kopp buljong tills löken är mjuka, ca 3 minuter. Medan de lagar mat, skalar och gräskas vitlök, om de används; lägg det till lökarna och koka, omrör, tills doftande, cirka 30 sekunder.
  3. Tillsätt buljongen och minska värmen till låg. Skal betorna och rista dem sedan på ett stort hålrist över potten så att de faller rakt in i buljongen. Att göra det här sättet minimerar de rätter du behöver göra och håller den ljusa rosa färgkraften hos biet som finns. Varna att hantering av råskalade betor med nakna händer leder till viss färgning. Det tvättar vanligtvis med några tvättar, men bär handskar om du inte vill ha rosa under dina naglar under de närmaste dagarna!
  1. När alla betor är revet in i buljongen, sätta allt till koka. Minska värmen för att upprätthålla en mild simmer och laga tills bäggen är mycket öm i cirka 15 minuter.
  2. Valfritt: För en krämig soppa, virvla soppan i en mixer eller matberedare, eller med en handhållen nedsänkningsblandare, tills den är jämn.
  3. Tillsätt salt och peppar efter smak. Servera soppen varm eller kyld, och garnera med yoghurt, gräddfil eller crème fraîche och / eller örter, om du vill.

* Eftersom denna soppa serveras kall, kommer något fett i buljongen att ge sig och sannolikt sväva på soppans yta. Vissa människor kanske inte tänker, men andra skulle tycka att det är obehagligt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 72
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,128 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)