Färsk persiksmjölk med kryddad toppning

Denna färska persikatillägg fylls med en krispig kryddad smulkaka. Servera persiksmjölk i skålen i skålen eller med grädde, söt piskad grädde eller glass. Peachcrumble kan göras med färska, konserverade eller frysta persikor - detta recept kräver färska persikor.

Även om persikor är infödda i Kina finns de över hela världen. Några mer roliga fakta om persikor är följande:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 F.
  2. Kombinera skivad persikor och brunt socker, omrör väl för att blanda. Socker och frukt, när de kombineras, kommer att skapa en sirap. Häll frukten och sockerblandningen i en smörgad 11-by-7-tums bakfat.
  3. I en separat skål, kombinera mjöl, granulat, salt och kanel. Rör ingredienserna för att blanda väl. Tillsätt det slagna ägget, rör lätt med en gaffel tills blandningen är smulig.
  1. Strö smörjblandningen jämnt över fersken / sockerblandningen. Drupa sedan allt med det smälta smöret. Det kommer att ge det en krispig, smula textur.
  2. Baka persikan smula i 40 till 45 minuter, eller tills den är lättbrunad och bubblande.
  3. Servera smuldringen varm. Drizzle den med tung grädde, en piskad grädde, eller en skål med vaniljglass. Det kan också serveras vanligt.

Köpa och lagra persikor

Persikor är tillgängliga under hela året, men de är säsong från maj till oktober. När du köper persikor, välj de som inte är för mjuka och de som är fria från skär och blåmärken. Ripe persikor kommer att ha en söt doft och ger ett försiktigt tryck.

Håll hårda frukter vid rumstemperatur tills de mognar. Du kan mogna dem snabbare genom att lägga dem i en papperspåse, vilket liknar hur du mognar bananer .

När persikorna är mogna, förvara dem i kylskåpet. Ta tillbaka dem till rumstemperatur innan du äter för att njuta av smaken.

Vill du ha mer recept med de härliga persikorna? Prova det här färskt skarpa receptet .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 507
Totalt fett 22 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 191 mg
Natrium 298 mg
kolhydrater 73 g
Kostfiber 4 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)