Måltider och måltider i Storbritannien - Vad kallas de?

Te är en drink, men det är även kvällsmåltid, lunch kan vara middag, men middag är aldrig lunch men kan vara kvällsmat är bara några exempel på varför jag tycker synd om en besökare på dessa öar när det gäller att försöka träna måltiden och måltiden i Storbritannien och Irland.

Även de av oss födda och uppfödda här kämpar för att förstå vad de menar.

Namnen och beskrivningarna varierar så mycket geografiskt, kulturellt och valet av vilket ord anses ofta som en indikator på social klass.

En snabb översättare av brittiska måltider och måltider.

Frukost - kallas också brekkie av vissa men inte vanliga. Frukost är vanligtvis densamma överallt, men innehållet i frukost varierar enormt.

Både Storbritannien och Irland är kända för sin tillagade frukost kallas "Full" eller "Cooked" frukost .

Elevenses - är känd runt om i världen som morgonkaffe eller tebrott. Termen kommer från den industriella revolutionen i Storbritannien som såg uppkomsten av fabriker och fabriker över hela Storbritannien som sammanföll med att te blev arbetarnas dryck (formellt hade det varit gin och öl, så kanske ett bra drag). Tea Break uppstod när fördelarna med att dricka te och revitaliseringen av arbetskraften kom till kännedom. Därför föddes tebrottet som var de mer välbekanta elevensesna.

Lunch - i ofta kallad middag och anses vara en mer arbetsklassperiod. Skoleluncher i mitten av 1900-talet kallades emellertid alltid "skolmiddagar" och det känns så här var förvirringen kom ifrån.

Den traditionella söndagslunchen (vanligtvis bestående av Roast Beef and Yorkshire Puddings ) kallas också ofta söndagsmiddag eller en söndagsröd .

Eftermiddagste - traditionellt ätit omkring 3 - 4 o klocka och trots populär sedan 18th century, gick i nedgång efter andra världskriget. Tack och lov popularitet för denna behandling är nu tillbaka, men mer för semester och helger än en daglig händelse.

Te - (när det betyder middag och inte dryck) anses vara en huvudsakligen nordlig arbetsklassperiod. När det används i detta sammanhang äts tidigt på kvällen och kommer ofta dagens viktigaste måltid på att återvända hem från jobbet.

Middag - är middag och ätit från tidig till sen kväll, används int samma sätt runt om i världen.

Kvällsmåltid - kan också vara en kvällsmåltid men när den bifogas en inbjudan ändras något. En inbjudan till middag skulle betyda att arrangemanget är mer avslappet än en inbjudan till middag, vilket vanligtvis är mer formellt.

Kvällen anses också vara ett varmt eller kallt mellanmål före sänggåendet men igen mer en arbetsklassperiod när kvällsmåltid serverades runt 17:00. vilket innebär genom sänggåendet många skulle vara lite peckish.

A Take Away - förvisso ett modernt ord som det är en måltid som köptes och tog med sig hem (gå, utföra).