Söt Gurka Relish

Denna gurkaförfriskning är ett utmärkt sätt att bevara din trädgård och ha en god smak för resten av året. Detta är en fantastisk smak för att servera med korv och korv. Sweet relish gör också ett utmärkt tillägg till tonfisk, skinka eller kyckling sallad . Eller lägg till lite smak på din makaronsalat eller deviled ägg . Många sydare äter chow-chow eller söt njutning med sina bönor.

Färska ingredienser, säkerhet och beredning är alla mycket viktiga när det gäller hembakning. Se till att din arbetsyta är ren, burkarna är klara och alla dina redskap finns tillgängliga. Har alla grönsaker skruvas, trimmade och redo att finhacka, slipa eller bearbeta matberedaren.

Gärna byta förhållandet mellan röda och gröna paprika eller ersätta några av dem med gula paprika. Eller byt ut 1 kopp paprika med mer hackad lök.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt de hackade grönsakerna i en stor rostfri eller emaljfodrad kruka. Tillsätt saltet, rör om att blanda, täcka och låt stå vid rumstemperatur i 4 timmar.
  2. Sätt burkarna i vattenbadkaret, täck med vatten och koka upp det. Minska värmen till låg och håll den vid en simmer (inte kokande).
  3. Sätt locken i en kastrull och sätt till en simmer. Förvara dem i varmt vatten tills du är redo att använda dem.
  1. Se Förberedelse av burkar för konservering och kokning av vattenbad .
  2. Sätt grönsakerna i en stor kolv och dränera. Skölj grönsakerna noggrant med kallt vatten. Använd dina händer och pressa ut överflödiga vätskor.
  3. Skölj ut potten som du använde för grönsakerna. I potten, kombinera ättika, socker, senap frön och selleri frön. Koka upp över medelhög värme. Tillsätt de väldränerade grönsakerna och rör om för att blanda. Ta tillbaka till en hel kokpunkt; minska värmen till medium-låg och simma i 10 minuter.
  4. Fyll beredda burkar, lämna ett 1/2-tums huvudutrymme. Montera lock på burkar och skruvband ner till fingertoppens täthet. Process i ett kokande vattenbadkar med vatten minst 1 tum ovanför burkarna i 10 minuter. Stäng av värmen, ta bort cannerlocket och vänta 5 minuter innan du tar bort burkar.
  5. Receptet gör cirka 12 halvpintburkar eller sex 1-pintskrukar.

Obs! Om du har en förseglad burk kan du återförsluta med ett nytt lock och uppgradera eller kyla och använd den burken först.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 27
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 568 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)