Svart bön och Mango Sallad Recept

Svarta bönor och mango kombinera med färsk paprika, färsk jalapeno paprika och färsk koriander i denna enkla vegetariska, vegan , högprotein och glutenfri bönsalladrecept. Smakerna är enkla men kraftfulla, och kombinationen är ganska god.

Använd havsalt eller koshersalt för bästa smak, i stället för vanligt bordsalt. På samma sätt använd den bästa olivoljan du har och använd färskpressad limejuice istället för att flaska, om möjligt, för bästa smak.

Det här receptet med svartböna och mango sallad är vegetariskt, veganskt och glutenfritt, och med bara en matsked olivolja fördelat på fyra portioner är den också relativt låg i fett. Och, med mindre än 200 kalorier per portion, kvalificerar denna bönelsalad också som ett kaloriblandningrecept.

Om du gillar denna svartböns- och mangosallad, eller, om du letar efter mer hälsosamma vegetariska bönsalatidéer som är perfekta för picknick, potlucks, vegetarisk grill eller bara för att kolla in mer favorit vegetariska och veganska bönsalats recept här eller, om det är fler böna recept av något slag som du är ute efter, kolla in dessa vegetariska böna dip recept , eller prova en av dessa lätt hemlagad vegetarisk bönor soppor .

Denna svart böna och mango sallad recept är med tillstånd av Bush's ® Beans.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, kombinera de dränerade och sköljda svarta bönorna, den kryddade paprika, gröna lök, malet jalapeno peppar och färsk koriander.
  2. I en separat liten skål, vispa olivolja och limejuice (och den varma såsen om du använder het sås i stället för färsk jalapeno-peppar).
  3. Häll olivolja och limejuice blandningen över bönblandningen och smör försiktigt tills den är väl blandad.
  4. När ingredienserna är väl kombinerade, vika försiktigt och försiktigt i den tärnade mango och krydda lätt med havssalt eller koshersalt.
  1. Du kanske vill smaka och justera kryddorna, eller tillsätt lite mer salt innan du serverar.

Receptnoter:

Näringsinformation, per portion:
Kalorier: 191; Kalorier från fett: 34
% Dagligt värde:
Total fetthalt: 3,8 g, 6%
Mättat fett: 0,5 g, 3%
Kolesterol: 0 mg, 0%
Natrium: 577 mg, 24%
Totala kolhydrater: 31,9 g, 11%
Dietfibrer: 5,4 g, 22%
Sockerarter: 14,2 g
Protein: 5,6 g
Vitamin A 37%, vitamin C 117%, kalcium 5%, järn 10%

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 485
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 101 mg
kolhydrater 88 g
Kostfiber 24 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)