Vegan tomat och korn grönsaksoppa recept

Om du letar efter ett näringsrikt bifffritt byggsoppa recept, använder de flesta recept svampar för att para med kornet, men den här köttfria tomatslikssoppa använder tomater och vanliga soppredienser av morötter, selleri, lök och vitlök för att bära smaken . Det finns lite extra krydda, så det här hemlagade vegetariska tomatsåssoppreceptet är enkelt, enkelt och näringligt.

Om du har följt Spruce ett tag, kommer du troligen redan veta att korn är en av de slumpmässiga livsmedel som jag absolut älskar och tycker är uppskattad som ett livsmedel. Jag skulle inte använda termen "kornafrikanado", men du får idén. Du kan köpa det i bulk , vilket gör det extra miljövänligt. Det har den unika, snygga konsistensen som är oöverträffad men någon annan mat som jag känner till. Det är billigt och det fyller. Dess hemtrevliga och tröstande. Vad är inte att älska om korn?

Denna grönsakssåssoppa är både vegetarisk och vegan , men om du inte äter mejerifri och vegan, kanske du gillar att lägga på den med lite nybakad parmesanost precis innan du serverar en fin presentation och extra smak. Hur som helst, njut!

Se även: Mer enkla hemlagade grönsaks sopp recept

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor soppa eller lagerpanna, värme lök och vitlök i en minut eller två, lägg sedan till de hackade morötterna och selleri. Värm i 4 till 5 minuter, bara för att börja grönsakerna laga lite med en huvudstart.

Tillsätt burken med tärnade tomater (tappa inte), grönsaksbuljongen, kornet och den italienska kryddan, rör om att kombinera.

Koka upp, täck och minska sedan till en medium låg simmer.

Koka i 30-40 minuter, eller tills korn är kokt och morötter är mjuka.

Du kan behöva lägga till lite extra vatten eller grönsaksbuljong.

När kornet är kokt, rör i den färskspenat och värm i ytterligare en minut, tills det knappt visats, stäng sedan av värmen. Smak din soppa generöst med salt och peppar.

Gilla att göra hemlagade köttfria soppor, som den här bifffria bygssoppa? Här är fler vegetariska och veganska soppa idéer att försöka:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 265
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 713 mg
kolhydrater 49 g
Kostfiber 10 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)