Classic Chicken Tetrazzini

En stor maträtt för att göra en folkmassa, denna kyckling tetrazzini kan göras i förväg och kylas till 1 timme före serveringstid. Det är en stor potluckrätt, eller gör det för en stor familj att komma ihop.

Känn dig fri att lägga till en smörgödd brödcrumb topping för mer konsistens.

Denna maträtt kan också göras med kalkon eller en kombination av kyckling eller kalkon med skinka. Receptet gör tillräckligt för 12 personer.

Se även
Klassisk Turkiet Tetrazzini

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Placera kycklingen i en stor nederländsk ugn eller vattenkokare med 3 koppar vatten, selleri toppar, persilja, morötter, kvartvis lök, 2 tsk salt, 1/8 tesked peppar och laurbladet. Koka upp över medelhög värme. Minska värmen till låg; täck och simma i 1 timme tills det är ömt.
 2. Med en slitsad sked avlägsna kyckling till en skål och lägg åt sidan för att svalna.
 3. Dra av buljong och återgå till vattenkokaren. Koka upp och koka försiktigt, upptäckt, i ca 30 minuter, eller tills buljongen reduceras till ca 2 koppar.
 1. Ta bort kyckling från ben och tärningar, kassera hud och ben. Det borde finnas ca 6 koppar tärnad kyckling. Avsätta.
 2. För såsen smälter du 3/4 kopp smör i en stor kastrull. Avlägsna från värme. Rör i mjöl, 2 1/2 tsk salt och muskotnöt. Rör tills mjuk och väl blandad. Återgå till medelvärme. Gradvis tillsätt mjölk och 2 koppar reducerad buljong, omrör hela tiden tills blandningen börjar koka. Minska värmen till medelstora och fortsätt att laga mat, omrör hela tiden, i ca 2 minuter, eller tills det är något tjockt.
 3. Slå äggulorna i en liten skål med tung grädde. Vispa i ca 1 kopp av den heta blandningen från kastrullen, och skicka sedan äggblandningen till kastrullen. Koka, rör om ständigt, över låg värme tills såsen är varm. Koka inte. Avlägsna från värme och rör om i sherry.
 4. Koka spaghetti i kokande saltat vatten i en stor kruka enligt paketets anvisningar. dränera noggrant. Återgå spaghetti till potten. Tillsätt 2 koppar såsen till spagetti kasta till kappa väl.
 5. Ta bort ytterligare 2 koppar sås till en liten skål; placera i kylskåp.
 6. Till kvarvarande sås lägg till kyckling och svamp.
 7. Dela spaghetti i två 8-tums rätter bakverk, vilket gör en brunn i mitten. Sked hälften av kyckling- och svampblandningen i mitten av varje. Stänk 2 koppar strimlad ost över spaghetti i varje maträtt. Skydda med folie och kyl.
 8. Ca 1 timme före servering, förvärm ugnen till 350 F.
 9. Baka foliebelagda grytor i 30 till 45 minuter, eller tills det är varmt och bubbligt.
 10. Strax före servering värma den reserverade såsen och sked över spagetti i bakfat.

Liknande recept

Chicken Tetrazzini gryta

Easy Crock Pot Turkiet Tetrazzini

Skinka Tetrazzini gryta med krämsås

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 899
Totalt fett 56 g
Mättat fett 24 g
Omättat fett 19 g
Kolesterol 304 mg
Natrium 1 536 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 3 g
Protein 69 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)