Maple brined Pork Loin Roast

Detta rostade fläskloinrecept görs extra saftigt och smakfullt genom att koka köttet med lönnsirap. Bränna krafterna och fuktigheten i fläskfilén, vilket håller det mager köttet från att torka ut.

Gör 4-6 portioner av Maple-Brined Pork Loin Roast

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll vattnet i en plastbehållare med lock, tillräckligt stor för att passa fläsken. Tillsätt saltet, lönnsirap, vitlök, svartpeppar och rosmarin. Vispa ihop tills saltet är upplöst. Lägg till fläskfilén. Fläsken ska vara helt nedsänkt, så lägg en liten tallrik på toppen för att väga ner den om det behövs. Täck noga och kyl i mellan 8 och 12 timmar, eller över natten.
  2. Ta bort fläsken från saltlake och torka med pappershanddukar. Gnid med oljan, krydda med salt och fräsch svartpeppar till smak, och lägg upp, fetare sida uppåt, i en liten stekpanna. Rostas i en förvärmd 325 F. ugn i ca 25 minuter per pund. Medan det stekar, blanda glasyringredienserna i en liten skål.
  1. För en 3-pounds fläskfilé, kommer tiden att vara ca 1 timme 15 minuter. Du vill ta bort fläsk när det är ungefär 30 minuter från att bli gjort och sprida glasyren över toppen. Ta bort när interntemperaturen når 155-160 F. Låt vila i minst 10 minuter före skivning och betjäning.


OBS: Extra glasyr kan jag blanda och brukade garnera plattan om så önskas.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 664
Totalt fett 33 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 197 mg
Natrium 4,916 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 1 g
Protein 63 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)