Vegetarisk Cashew Nut Loaf

Om du vill undvika bearbetade köksmocka kött, gör du en köttfri hemlagad nötterlök är en väg att gå. Cashewnötter har ett rikligt djup av smak, och det här enkla vegetariska och veganska receptet gör det bra att bära ytterligare kryddor, så lägg till vad du än har och vad du än vill. Vegetarisk nötbröd är alltid bra toppade med lite ketchup och serveras med en sida av potatismos och sås.

Prova den här hemlagade cashewnötterlöken för en köttfri tacksägelse eller julträdgård.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F och lätta eller smörja en stor (1 pund) brödspanna. Avsätta.
  2. Värm vegan margarin eller olja i en stekpanna och saut lök tills mjukt, ca 4-5 minuter. Lägg sedan åt sidan.
  3. I en matberedare eller en stark mixer pulsar cashewnötterna och vitlöksklyftorna att hugga, tillsätt sedan bröd och sauterade lök tills de kombineras väl. Lägg sedan till i sojamjölken, italiensk kryddor, sellerifrön och en generös mängd salt och peppar. Blandningen ska vara lite tjock, fortfarande fuktig men inte våt.
  1. Sked den blandade cashewnixblandningen i den tillagade brödgrytan och lätt toppen med en spatel eller baksidan av en sked.
  2. Dryck din bröd med olivolja och ketchup om du vill (jag gillar mycket ketchup ovanpå min vegetariska bröd!) Och baka i den förvärmda ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills brödet är fast och toppen är lätt brunad.
  3. Om brödet är för brunt utan att skruvas fast kan du minska ugns temperaturen och täcka överst på brödet med folie för att förhindra mer bränning.
  4. Låt din bröd svalna lite innan den serveras, eftersom det här hjälper brödsatsen och håller på sig lite mer (även om en smula bröd kan vara en mäktig smaklig bröd!).

Servera din cashewnötterlök toppad med extra ketchup och en sida av potatismos, lägg på allt med din favorit vegetariska sås, lägg till en salladsalad och du har själv en fantastisk vegansk middag .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 329
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 328 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 3 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)