Vegan Crock Pot Curried Ris och Linser

Inspirerad av mer traditionella indiska recept , är detta snabba och lätta curried ris och linser en full vegetarisk och vegansk måltid direkt ur din krukgryta eller långsam spis. Gjord med ingenting annat än ris, linser och vissa kryddor tar det bara några minuter att kasta allt i den långsamma kokaren, och det kunde verkligen inte vara enklare.

Det har en stärkelse (ris) för att fylla på det, ett protein med mycket fiber, vilket betyder att allt du behöver göra är att slänga i vad som helst som du har till hands, eller tina ut några frysta grönsaker eller piska upp en snabb grön sallad som en bordsskål och du har själv en komplett enrättmat i din crockpot.

Detta är en protein med hög proteinhalt med mer än 14 gram protein per portion, och som en helt äggfri och mjölkfri maträtt är den helt kolesterolfri och mycket låg i fett. Med ingen tillsatt olja kommer det enda fettet från vad som finns i linserna naturligt.

Receptet är både vegetariskt och veganskt, men om du behöver glutenfritt måste du släppa ut eller kontrollera ingredienserna på din grönsaksbuljong och bouillonbitar, som sannolikt kommer att innehålla dold gluten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i en crock potten och ge dem en snabb omrörning. Täck och koka på lågt i 4 till 5 timmar.
  2. Smak och justera kryddor till smak. Jag gillar att lägga till lite salt för nästan allt, men din personliga preferens kan vara annorlunda.

Gör 4 portioner.

Receptnota: Om du har några extra minuter när du lägger på denna måltid, fortsätt och lök löken i olivolja i några minuter för att få ut smaken lite mer innan du lägger till crockpot med resterande ingredienser.

Näringsinformation, per portion (från kaloriantal):

Kalorier: 309, kalorier från fett: 20
Total fetthalt: 2,2 g, mättat fett: 0,6 g
Kolesterol: 0 mg, natrium: 979 mg, totalt kolhydrater: 6,4 g, kostfiber: 9,0 g
Protein: 14,6 g
Vitamin A 1% RDA, Vitamin C 6%, Kalcium 5%, Järn 27%

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 302
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 262 mg
kolhydrater 59 g
Kostfiber 5 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)