Kreatopita: Köttfärs med Phyllo Skorpa

På grekiska: κρεατόπιτα, uttalad kray-ah-TOH-pee-tah

Medan grekerna kan vara kända för sin läckra spenatkaka , känd som Spanakopita , älskar de att sätta in alla slags andra saker i phyllo också.

Denna läckra grekiska köttpai använder färska örter (det är det som gör det till en speciell behandling). Om färska inte är tillgängliga, använd torkade; i stället för torkad oregano, ersätt med torkad spearmint. Denna kvantitet är för en 16 1/2 x 12 tum (eller motsvarande) pan (rostning eller lasagne pan).

(Se: Konvertera färska örter för att torka )

Vad du behöver

Hur man gör det

Smaka på lök och vitlök i varm olivolja. När löken mjuknar, lägg till köttet och bruna väl. Lös upp tomatpastaen i vinet och rör om, tillsammans med salt, peppar, örter och vatten. Täck, minska värmen och låt sjuda i 1 1/2 till 2 timmar tills köttet är mycket ömt och det finns lite vätska i pannan. (Tillagningstid och mängden vatten som behövs beror på köttet. Om mer vatten behövs under tillagningen, tillsätt kokande vatten.)

Rör om ris och stäng av värme.

Förvärm ugnen till 340F (170C).

Förbered Phyllo Recept.

Olja en 16 1/2 x 12 tums pan (eller motsvarande). Placera bottenplattan av phyllo på botten och sprida fyllningen jämnt. Placera det minsta arket av phyllo ovanpå fyllningen, borsta med olivolja och placera det sista arket av phyllo på toppen och borsta med olja. Tuck eller krympa kanterna på degen och baka vid 340F (170C) i 1 timme. Den kreatopita är klar när korstens hörn inte håller sig fast i pannan.

Ta av pannan ur ugnen och täck den med en ren handduk i 1 timme före servering. Skär i 4-tums bitar och njut!

Utbyte: 12 stora bitar

tips:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1456
Totalt fett 97 g
Mättat fett 36 g
Omättat fett 47 g
Kolesterol 372 mg
Natrium 980 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 2 g
Protein 101 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)