Slovenskt potatisbrödrecept - Krompirjev Kruh

Jag anpassade detta recept till slovenska potatisbröd, känt som krompirjev kruh, från en av Alice Kuhar. Hennes recept kräver Sapphire Flour, som fortfarande produceras av ConAgra Mills och finns tillgänglig hos utvalda butiker och online-leverantörer. Ett bra ersättare är högkvalitativt allroundmjöl som King Arthur Flour, vilket är det jag använde med utmärkta resultat. Kuhars recept anger att potatisen ska mosas i kokvattnet och mätas sedan innan den läggs till receptet.

Detta recept gör 2 8 x 4 tum bröd fuktig bröd med en gullig smula som är utsökt färsk med smör eller sylt , eller för smörgåsar, fransk rostat bröd eller brödpudding när det börjar bli gammalt, vilket kommer att bli ganska snabbt eftersom brödet inte har några konserveringsmedel . Du kan komma runt det lite genom att frysa brödet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en gryta, laga potatis, täckt, i 1 1/2 koppar vatten ca 12 minuter eller tills ömma. Töm inte. Mash potatis i vattnet. Mäta potatis-vattenblandningen. Vid behov, tillsätt ytterligare vatten för att göra 1-3 / 4 koppar totalt. Återgå blandningen till kastrull. Tillsätt kärnmjölk, socker, smör och salt. Värm eller kyla vid behov till 120 till 130 grader.
  2. I en stor skål kombineras 2 koppar mjöl och torr jäst. Tillsätt potatisblandningen. Slå med elektrisk mixer på låg till medelhastighet i 30 sekunder, skrapa skål. Slå högt i 3 minuter. Använd en sked, rör om så mycket av kvarvarande mjöl som möjligt.
  1. På en lättmjölad yta, knåd, tillsätt mer mjöl om det behövs, för att göra en måttlig styv deg som är jämn och elastisk (6 till 8 minuter totalt). Form i en boll. Placera i en smurt skål, vrid en gång till fettytan. Skydda och låt upp i en varm plats till dubbel (45 till 60 minuter).
  2. Kasta ner degen. Vänd ut på en lättmjölkad yta. Dela i hälften Täck och låt vila i 10 minuter. Smörj lätt två 8x4-tums kakor. Forma varje halva deg i en loaf. Lätt dopp av bröd i lite mjöl. Placera i tillagade loafpannor med den melade sidan uppåt. Täck och låt stiga till nästan dubbelt (cirka 30 minuter).
  3. Baka i en 375 graders ugn i 35 till 40 minuter eller tills det är gjort (täck om det är nödvändigt, täck med folien de sista 15 minuterna bakning för att förhindra överbränning). Ta bort bröd från kokkärl och kyla på ett trådstativ.
  4. Alice Kuhars helvete potatisbrödvariation: Förbered bröd som ovan, utom reducera allmjölksmjöl till 4 till 4 1/2 koppar och tillsätt 2 koppar helmjölsmjöl, whisking tillsammans för att kombinera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 51
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 265 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)