Vegan Ovnsrödd Blomkål Buffel "Vingar"

Detta recept på veganska buffelvingar gjorda med ugnsrödd blomkål är det bästa av båda världarna - allt så bra kryddig smak och inte lite kyckling i sikte. Om du är en fan av tofu heta vingar eller seitan heta vingar , kommer du att gilla denna grönsaksversion.

Blomkål är den perfekta grönsaken för att göra buffelvingar eftersom den har en subtil och neutral smak som kombinerar perfekt med den kryddiga såsen.

De med veteallergier kan använda glutenfritt mjöl i stället för allroundmjöl och det är lika gott. Och så länge du använder vegansk margarin och inte smör, är detta recept helt vegan också. Olivolja kan användas men vegan margarin producerar de bästa resultaten.

Följ med dessa vingar med den varma sås du själv väljer, även Sriracha, men med en klassisk buffelvinsås som Frank är vägen att gå.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 450 F.
  2. I en medium skål, kombinera sojamjölken, mjöl, vitlökspulver och salt, vispa ihop tills det är väl kombinerat.
  3. Torka blomkålstyckena torrt med en pappershandduk. Belägg varje enskild bit med sojamjölmjölblandningen tills den är väl täckt och lägg sedan i en gryta eller bakplåt som lätt har belagts med matlagningsspray.
  4. Baka blomkålen i den uppvärmda ugnen i 18 minuter.
  1. Förbered sedan buffelsåsen genom att viska ihop vingsåsen eller den varma såsen du väljer och smält veganmargarin i en liten skål eller på spisen över låg värme.
  2. När blomkålen har klarat matlagning, ta bort den från ugnen och försiktigt täcka blomkålen med vingsåsblandningen av varm sås och margarin. Du kan borsta den på eller kasta blomkålflororna lätt i såsen.
  3. Återställ blomkålen till ugnen i ytterligare 5 till 7 minuter. Låt svalna i några minuter och sedan sluka!

tips

Buffelvingarna serveras traditionellt med en blå ostförband för doppning och selleripinnar för avkylning. Men om du inte bryr dig om blåost, försök att servera dem med en vegansk ranch dressing istället.

Du kan göra en fullständig måltid av dessa blomkålsvarta vingar med eller utan en enkelgrön grönsallad eller servera dem som en god aptitretare. De är helt beroendeframkallande. Du har blivit varnad.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 205
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,119 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 7 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)