Oljefritt, fettfritt "Stekt" Zucchini Recept

I sin senaste bok förebyggande och omvänd hjärtsjukdom delar Dr. Caldwell B. Esselstyn det här oljfria, fettfria högfiber receptet för "stekt" courgetter, en vegetarisk och vegansk rätter. Jag gillar att kalla denna matlagningsmetod "ångstekning". För en lättmåttig och hälsosam vegetarisk entree kan du servera dessa fettfria "friterade" zucchinis över brunt ris eller annat helt spannmål.

Detta zuchinirecept är vegetarian, vegan, glutenfri och fettfri.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär ändarna av kucchini och skiva längs i minst 4 långa skivor.
  2. Stänk en stor nonstick-pan med en liten mängd Braggs Liquid Aminos , sätt sedan kucchini i pan genom att torka varje skiva, fram och bak, i Braggs. Vänd skivorna runt för att passa i pan så att varje skiva kommer att brinna.
  3. Koka över medium värme i ca 5 minuter och vänd sedan försiktigt om. Om pannan behöver vätska, lägg till lite vatten eller lite mer tamari.
  1. Stänk tillagad sida med vitlökspulver, lökpulver och peppar och fortsätt tillagning ytterligare 5 minuter, tillsätt små bitar vatten efter behov tills båda sidorna är bruna.

Dr Essylstyn säger, "Kucchini på så sätt är så gott, det är lätt att äta mycket", så du kanske behöver planera att göra två (eller fler!) Satser åt gången.

Gör två portioner.

Näringsinformation, per portion:
Kalorier: 40, kalorier från fett: 3
% Dagligt värde:
Total fetthalt: 0,4 g, 1%
Kolesterol: 0 mg, 0%
Natrium: 350 mg, 15%
Totala kolhydrater: 8,4 g, 3%
Dietfibrer: 2,3 g, 9%
Protein: 3,2 g
Vitamin A 8%, vitamin C 56%, kalcium 3%, järn 6%

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 26
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 321 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)