Stekt Cornmeal Mush

Cornmeal mush är en södra favorit - en kombination av majsmjöl och vatten eller mjölk, kokt på spisen tills det är en krämig konsistens. Det är som grits 'avlägsna kusin, men gritsar ska inte ätas med tillsatt sötningsmedel (enligt äkta södernärer), ser majsmjölk ut att gråta ut för att virvla runt lönnsirap, vilket gör det till en tröstande gröt.

Cornmeal mush är också vanligt serveras stekt, som i detta recept. Blandningen lämnas för att sätta eller placeras i kylskåpet för att kyla och sedan skäras i kvadrater eller rektanglar. Efter beläggning med stoft av majsmjöl, stekas skivorna i spritdryck, smör eller olja. Delarna förblir krämiga inuti samtidigt som de utvecklar ett krispigt yttre.

Stekt majsmjöl mush är bra som en aptitretare, sidrätter eller mellanmål, eller serveras med bacon och ägg till frukost . Dina barn kommer att älska dem som ett alternativ till franska toast och pannkakor-skära satsen i "fingrarna", steka och låt barnen doppa i sirap.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt vattnet koka i en kastrull. Kombinera resterande ingredienser i en blandningskål.
  2. Gradvis tillsätt majsmjölblandning till kokande vatten, omrör hela tiden. Koka tills blandningen tjocknar, rör om ofta. När det är tjockt, täck, vrid värmen till lägsta inställning och koka i 20 till 25 minuter.
  3. Häll i en liten brödspanna. Kyl sedan kyla noggrant i kylskåpet.
  4. Lossa kanterna med en spatel för att avmarkera majsmjölk. Vänd ut på en skärbräda. Skär i 1/2-tums skivor.
  1. Lägg extra majsmjöl på en grundplåt och doppa varje skiva i majsmjölk, belägg båda sidorna.
  2. Värm några bacondrypningar och / eller olja över medelhaltig värme i en stekpanna och stek majsmjölskivor. Vänd på brunt båda sidor.
  3. Servera med smör och varm sirap. Läckra med bacon och ägg också. Wrap oanvänd majsmjölk i plastfolie och förvara i kylskåp.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 59
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 8 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)