Recept för Buffalo Tofu Hot Wings

Oavsett om du är en strikt vegetarian eller om du bara letar efter fler köttfria måltidsalternativ, kan detta buffalo tofu "heta vingar" recept definitivt bli en ny favorit.

Du har officiellt blivit varnad: Dessa buffalo-tofu-vingar är läckert beroendeframkallande och du vill inte sluta muncha dem! Dessa vegetariska och veganska "vingar" med buffelsåspackning i alla smaker av traditionella varma vingar utan kött.

Om du är vegetarian och missvingar, eller om du bara vill njuta av värmen från kryddorna utan allt fett och kolesterol av traditionella kycklingvingar, så kommer denna tofu-version att uppfylla dina begär. Varmvinsås innehåller vanligtvis varm sås, smör, ättika, Worcestershire sås, cayennepeppar, vitlökspulver och salt. I detta recept ersätter du bara vegansk margarin istället för smör för att uppnå samma läckra, glasyrliknande sås som går på traditionella vingar.

Oroa dig inte för att bränna en smakkaka; fokusera bara på att se till att alla inte slår upp det här utan att ge dig en chans att få en bit. Faktum är att du kanske vill fortsätta och göra en dubbel sats så att du har tillräckligt med att dela. Eller dela kanske inte alls!

Gör en snabb sats med vegansk ranch dressing för att doppa dina vingar, om du vill!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. När din tofu har blivit välpressad (Se: Hur man trycker på tofu för att lära sig hur man trycker på tofu så att den absorberar alla smakerna på såsen) kan du skära den i smala "fingrar" former, plattor, kuber eller vilken form du helst gillar.
  2. I en grundpanna eller en plastpåse med dragkedja, kombinera majsstärkelse, vitlöksalt, senapspulver och svartpeppar. Tillsätt försiktigt tofuen, försiktigt kasta för att säkerställa att alla sidor av tofuen är väl belagda med majsstärkelseblandningen.
  1. Värm oljan i en sautpanna eller stekpanna över medelhög värme, med en non-stick pan om du har det för att minska den mängd olja som behövs. Tillsätt tofu och stekpanna på alla sidor tills det bara är ljust guldbrunt. När tofuen har kokats, ta bort den från pannan och sätt den åt sidan.
  2. Använd samma pan (eller en annan, ditt val), värm vegan margarin eller smörbyte över mycket låg värme. När det smälts, lägg i vingssåsen, rör om tills det är väl kombinerat. Tillsätt den kokta tofuen, vrid försiktigt på kappan på alla sidor med vingsåsblandningen.
  3. När det är helt uppvärmt, kan du ta tofuen av ugnen och servera den medan den är varm.
  4. Servera med lite vegetarisk dressing om du vill. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 276
Totalt fett 18 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 811 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 2 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)