Turkiet Cutlets med Creamy Mushroom & Wine Sauce Recept

Läckra kalkonhacklor är snabba och lätta att förbereda, och de smakar bra!

Cutletsna är snabbt kokta och serveras med en smaklig hemlagad svampsvinsås. Servera såsen tillsammans med kalkonbitar, med pasta eller ris och en sallad eller grönsak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg kalkonhönsor mellan plastplast och pund försiktigt och jämnt med en rullpinne för att tunna något. Kombinera 1/2 kopp mjöl, 1 tesked salt, 1/4 tsk svartpeppar och paprikan; mudderkutlar att täcka båda sidorna.
  2. I en stor över medium-låg till medelhög värme, sauté kalkonhacklor, några i taget, i 1 matsked olja och 1 msk smör. Koka tills det är brunat och kokt igenom, eller ca 2 till 3 minuter på vardera sidan.
  1. Ta bort skivorna på en varm tallrik och håll den varm .
  2. Lägg skivad svamp i stekpannan tillsammans med kvarvarande 1 msk smör. Koka tills svampen är lättbrunad. Tillsätt buljong, vin, rosmarin, persilja och några skakningar av vitlökskryddor, om du använder. Öka värmen för att simma blandningen snabbt tills den minskas med ca 1/3 till 1/2. Lägre värme till medium låg.
  3. Rör mjöl och vattenblandning i buljongblandningen. Koka, rör om tills det är förtjockat. Tillsätt ca 1/2 kopp av grädden. Smak och lägg till mer kräm om såsen verkar lite för stark. Det beror på hur mycket buljongen kokas ner. Servera såsen tillsammans med kalkonbitar, med pasta eller ris och en sallad eller grönsak.

Du kanske också gillar

Turkiet kotletter med lätt Boursin sås

Turkiet sallad

Turkiet och potatismuskroketter

Turkiet Empanadas

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 492
Totalt fett 26 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 128 mg
Natrium 1 590 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 4 g
Protein 30 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)