Vad är malt malt?

Det första steget i Brewing Beer

Maltad korn, eller malt, är bryggerens föredragna korn för att göra öl. I den mest grundläggande formen är det barle y som har tillåtit att gro i sig genom att suga kornet i vatten. Detta förbereder stärkelsen som skall omvandlas till fermenterbara sockerarter.

Maltning kan vara en av de mest fascinerande men minst berömda stegen i bryggningsprocessen. Det är troligt, eftersom väldigt få bryggerier fortfarande malt sitt eget spannmål.

Därför är det inte på bryggeriet som vi har blivit kända och älskade.

Även den mest intressanta delen av processen händer på mikroskopisk nivå och ger förmodligen inte en mycket bra show. Ändå är det fascinerande.

Allt börjar med en bra suga

Maltning börjar genom blötläggning antingen två rad eller sex rad korn . Det dumpas till brantar där det tillbringar ett par dagar att suga upp vatten.

Byggen överförs sedan till ett stort rum där det luftas, vänds regelbundet och hålls vid ca 60 F. Målet är att uppmuntra spannmål att groa för att göra det öppet för jäsningsprocessen där stärkelsen omvandlas till sockerarter som blir alkohol. Vid denna tidpunkt kallas den för "grön malt".

Tricket är att du inte vill att kornet ska spira för mycket. Efter ungefär fem dagars blötläggning, vill kornet slå rot och växa en ny växt. Maltare - de skickliga personerna som ansvarar för maltprocessen - vill stoppa spridningsprocessen innan detta händer.

Detta görs med värme.

Kilning Green Malt

Maltstugnen , eller torr, den gröna malten, höjer långsamt temperaturen till mer än 120 F. De slutliga temperaturerna varierar beroende på vilken typ av malt de vill ha i slutet.

Oavsett temperaturen är resultatet detsamma: Spiralernas tillväxt stoppas.

Det som finns kvar är en torkad kornkorn full av socker, stärkelse och en särskild typ av enzym som kallas diastas .

Det är under detta stadium där den slutliga ölen börjar ta sin form. Värmemängden som den gröna malten utsätts för kommer att spela en stor roll i den slutliga stilen av öl som produceras. Det har mycket att göra med att bestämma ölens färg.

För att ytterligare komplicera ärenden kan den färdiga malten stekas efter kilning. Detta görs vid mycket höga temperaturer i en roster. Återigen kommer nivån av rostning att fakta in i ölets mörk samt hur mycket karbonering det har.

Under jäsningssteget införs en speciell jäststam för att ytterligare definiera ölen. Till exempel kräver blek öl och lagrar nästan samma nivå av kilning.

När du kombinerar denna malt med en alejäst får du en blek öl. Om du skulle använda lagerjäst med samma malt, är resultatet ett lager.

Självklart finns det många andra faktorer som går in i något ölrecept, inklusive en mängd olika sockerarter, tillsatser och andra korn som kan tillsättas. Ändå är det sättet på den maltade kornen som produceras att varje brygga startade ner den specifika vägen.

Vridning torkad korn till öl

Efter att kornet har överförts till bryggeriet kommer bryggaren att lägga kornet till varmt vatten, kallat " streckvatten ". Detta kommer att uppmuntra diastaset att omvandla stärkelsen till enkla sockerarter. När dessa socker är upplösta i varmt vatten, kommer bryggan att ha ört och vara redo att börja jäsning för att göra öl.