Grundläggande Guide till korn

Varianter, användningar, inköp och lagring.

Bygg är ett spannmålsporn som används för att göra boothmat och drycker. Bygg används för att göra mest öl och används också i många hela bröd, soppor och grytor. Byggsorter säljs vanligen som ett torrt korn, antingen helt eller fräsat till mjöl.

Kornvarianter

Dehulled korn - Dehulled korn har fått det tuffa, oätliga, yttre skalet avlägsnat men upprätthåller fortfarande den näringsrika kli och germen. Eftersom dehulled korn fortfarande innehåller kli, betraktas det som en helkorn.

Dehulled korn säljs oftast som hela torra kornbär, men kan också hittas i en helmjöl eller rullas i flingor, som liknar rullade havre. Andra namn för dehulled korn inkluderar "pot bygg" eller "scotch korn".

Pärlat korn - Pärlat korn har tagit bort klanen genom en poleringsprocess och har ångbehandlats för snabbare tillagning. Pärlat korn har ett lägre näringsinnehåll och anses inte som en helkorn eftersom kli har tagits bort. Pearled korn läggs ofta till soppor och grytor för att ge extra smak, konsistens och kolhydrater. Pearled korn kan också fräsas till ett mjukt kornmjöl.

Korn i drycker

Bygg används för att göra de flesta öl eftersom dess kolhydrater är särskilt lämpade för maltning. Maltningsprocessen bryter ner kolhydrater till sockerarter som ger unika smaker och bränsle för jäsning. Bygg är särskilt vanligt i engelska och tyska öl.

vBarley kan också användas för att göra whisky, som destilleras från vissa öl. Medan de flesta amerikanska whiskyerna är gjorda med majs och råg är byggwisky mer populär i Irland och Skottland.

Bygg används också för att göra en mängd olika alkoholfria drycker, inklusive kornvatten, kornte och en grillad korndryck som liknar kaffe.

Byggvatten är en brittisk dryck som är gjord av kokande pärlat korn och sedan smaksättning med olika frukter. Byggvatten är en smakfull drink som liknar läskedrycker. Byggtet är vanligt i asiatiska länder och är gjord av lätt rostning och sedan brant i varmt vatten. Denna koffeinfria dryck, kallad mugicha, trivs varmt under kallare månader och kallt när vädret är varmt. En liknande dryck som gjordes med grillad korn konsumeras som ett billigt kaffeutbyte i Europa när kaffeimporten stördes av krig.

Inköp och lagring av korn

Pearled korn är den vanligaste formen av korn såld i livsmedelsbutiker i hela USA. Det säljs vanligtvis i en pund väskor nära torra bönor, ris och andra korn. Hälsokostaffärer och specialaffärer kan sälja dehulled korn, kornmjöl eller valsad korn. Leta efter dessa typer av korn i bulkfack eller nära bönor, ris och andra spannmål.

Som mest torra hela korn bör byggas på en sval, torr plats. Bygg bör lagras i en lufttät behållare för att hålla ut fukt och skadedjur. När den lagras ordentligt bör torr korn behålla sin friskhet i 12-18 månader.