Morel Mushroomsås för biffar, kotletter och bröd

Morel svampar är läckra och denna sås kommer att ge en bra boost till grillade biffar, kotletter och rosta. Det här receptet kräver torkade moreler, men om du har tillgång till färska godkvaliteter, använd sedan det tillsammans med en svampbuljong för receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera torkade morel svampar i stor skål. Häll 1 1/2 koppar / 360 ml varmt vatten över svampar. Täck skålen och låt sitta i 15-20 minuter. Ta bort svampar från skål som reserverar vätska. Torka med pappershanddukar och lägg åt sidan. Stam flytande för att avlägsna föroreningar. Gör det två gånger om det behövs. Denna svampbuljong blir basen på din sås. Reserv 1 kopp / 240 ml svampbuljong.

Värm olivolja i panna och tillsätt hackade sjalottor.

Koka i 2-3 minuter på medium värme. Lägg till svamp och Worcestershire sås, vin, salt och svartpeppar. Koka i 2 minuter, sätt långsamt 1/4 kopp svampbuljong till svamp, vilket ger dig tid att laga mat. Tillsätt nötkött och timjan mot slutet av tillagningstiden. När du har kokat igenom och såsen har minskat, ta bort från värme och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 198
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,753 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 11 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)