Alsatian Apple Cake

Färska äpplen kombinerar en vaniljsmakad kräm i en shortbreadliknande skorpa för att skapa en underbar efterrätt som fungerar varje gång. Dessutom finns ingredienserna alltid tillgängliga i ett tyskt kök. Det är därför denna " Kuchen " är så populär i Tyskland; nästan alla kockar vet hur man ska baka denna tårta.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered skorpe:

  1. Blanda mjöl, socker och salt. Skär smöret och äggulan i blandningen tills grova smulor bildas. Börja med 1 matsked kallt vatten, tillsätt tillräckligt med vatten till degen för att bilda en boll. Vika degkulan i plastfolie och kyla i minst 2 timmar. (Obs: små, gula fläckar av äggula kan fortfarande vara närvarande, detta påverkar inte det slutliga resultatet.)
  2. Använd 2/3 av degen, rulla ut en cirkel som är tillräckligt stor för att täcka botten av en 10-tums fjäderformspanna .
  1. (Om din panna är mindre, kommer du inte kunna använda all vanilj). Rulla resterande deg i ett rep, platta med en valspinne och rikta panelerna. Där botten möter sidorna använd lite vatten och tryck för att försegla.

Tips: Skorpa bör försegla så att det finns liten eller ingen läckage. Oroa dig inte om sidorna inte stannar upp, kan du använda äpplen för att ställa dem upp. Ett annat knep att få sidorna att stanna är att använda lite kallt smör mellan pannan och degen och bygga upp sidorna så att de är tjockare på botten, tunnare på toppen.

Förbered fyllning:

  1. Skala äpplen och skär i hälften. Kärna äpplen och runda de avrundade sidorna i längden (se bild), skär djupt men inte hela vägen. Pensla äpplen med citronsaft och lägg kärnsidan ner på skorpan och fyll på pannan.
  2. Förvärm ugnen till 350F.
  3. Slå på ägg och socker tills citrongult och socker har löst sig. Tillsätt grädde långsamt under blandning. Om du använder vaniljböna, slita den ner i mitten och skrapa ut de små frön. Tillsätt fröna eller vaniljextraktet till vanilj och mixa. (Tips: Använd tom vaniljpudding när du gör rispudding eller varm choklad. Ta bort innan servering.)
  4. Häll custardblandningen över äpplen och upp till skorpans kant. Placera pannan i ugnen och baka ca 35 minuter eller tills äpplen är mjuka när den är genomborrad med en gaffel och vaniljong är nästan inställd (custard kommer att slutföras som den svalnar).
  5. Avlägsna från ugnen, kyla, ta bort från vårformen (åtminstone ta bort ringen) och servera med vispad grädde.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 208
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 87 mg
Natrium 148 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)