Real Vegan Thai Green Curry Med Glutenfri Alternativ

Njut av ett autentiskt och läckert thailändsk grönt curry recept på vegetariska gommen. Den innehåller alla äkta äppelfrö-citrongräs, korianderfrön , gröna chili, galangal, kaffirlimblad, kokosmjölk utan kött. Istället använder den köttersättning: vete gluten eller tofu, välj dig.

Detta recept är vegan, och du kan också välja att göra det glutenfritt. På något sätt du lagar mat, det är en sådan god måltid, du kommer att tendera att glömma hur frisk det är.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla "gröna curry pasta" ingredienser i en matberedare eller mixer. Tillsätt 1/3 kan kokosmjölk (eller tillräckligt för att blanda ingredienserna) och bearbeta väl.
  2. Värm en wok eller en stekpanna över medelhög värme. Driva i olja och tillsätt den bearbetade pasta. Rör stek tills duftande (ca 2 minuter).
  3. Lägg till lager tillsammans med lime eller vikblad.
  4. När såsen kommer till en mild koka, minska värmen till medelstora eller bara tills du får en fin simmering.
  1. Tillsätt sötpotatis plus tofu eller vetegluten.
  2. Simmera 7 till 10 minuter, eller tills sötpotatisen är mjuk nog för att genomborra med en gaffel.
  3. Tillsätt paprika och zucchini.
  4. Rör om och fortsätt att laga mat i 5 minuter, eller tills grönsakerna är kokta men behåller fortfarande sin färg och form.
  5. Minska värmen till låg och tillsätt ca 1/4 kopp mer kokosmjölk. Rör för att lösa upp och göra ett smakprov. Om det inte är tillräckligt salt, lägg till mer sojasås eller salt. Om det är för saltt, tillsätt lite färsk kalk eller citronsaft. Om det är för kryddigt, lägg till mer kokosmjölk tills du når önskad smak.
  6. För att servera, överföras till en stor serveringsskål eller individuella skålar. Stänk generöst med färsk basilika. Tillsammans med thailändsk jasmin-doftris eller så enkelt thailändsk kokosnötris .

Alternativa såser för grön curry

Fisksås används normalt för att smaka gröna curry. Om du äter fisk, med hjälp av fisksås istället för sojasås får du en grönare currypasta. Om inte, är Thai Golden Mountain Sauce en utmärkt vegansk ersättning för fisksås. För en fin rik smak, försök med lika delar sojasås och Golden Mountain sås till lika med 3 till 3 1/2 matskedar.

Prova dessa grönsaker, alltför

De grönsaker som anges i receptet är inte dina enda alternativ. Andra grönsaker som kommer att fungera är broccoli, blomkål, sparris, hackad spenat, gröna bönor, äggplantor, squash och zucchini. Detta borde ge dig många alternativ att utnyttja säsongens bästa produkt, oavsett vilken tid på året det är.

Glutenfria alternativ

Det är lätt att se till att denna maträtt inte innehåller gluten; du måste bara välja några ingredienser klokt.

Den största gärningsmannen är sojasås, så var noga med att leta efter ett märke som är vetefritt.

Du måste också vara försiktig med beståndet. I allmänhet kommer majoriteten av vegetabiliska beståndet att vara glutenfri, men vissa kan innefatta ett vetebaserat jästextrakt. Faux chicken stock kan innehålla gluten också. Kontrollera förpackningen på något nytt märke av buljong du försöker. Det är också lätt att skapa ditt eget grönsakslager , vilket ger dig lugn och ro eftersom du vet vad som finns i den.

Tänk på att vissa smaksatta tofus kan innehålla ingredienser som innehåller gluten. I de flesta fall bör vanlig tofu vara glutenfri. Tempeh är ett alternativ till tofu, men du måste läsa etiketterna eftersom vissa inkluderar vete.

Kikärter är en annan säker proteinkälla för glutenfria dieter och ett fantastiskt val för denna maträtt. Kom bara ihåg att suga upp torkade kikärter över natten först.

Andra glutenfria och veganska "kött" är tillgängliga. Utforska dina lokala butiker för att se vad som är tillgängligt. Vem vet, du kan bara hitta ett nytt favoritprotein.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 607
Totalt fett 17 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 663 mg
kolhydrater 97 g
Kostfiber 22 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)