Raw Kale Salad With Grated Ost och Citron Dressing Recept

Råkål gör en fantastisk sallad med mer konsistens och smak än de flesta sallader med blandade gröna. Tricket skivar kalen tunt så att löven inte är tuffa och tuffa. Och var inte blyg om förbandet - jag använder mer dressing på kale sallader än jag gör på vanliga sallader eftersom kale suger upp det utan att bli fuktig.

Försök att grilla osten så tunt som möjligt för denna sallad. En mikroplatrist fungerar bra för det här, eller använd de små hålen på din rännor. Använd en hård ost med en salt, nutty smak som Parmigiano-Reggiano, Grana Padano , Dry Jack eller någon typ av Pecorino .

Toskanska kale (även kallad lacinto, cavalo nero, svart och dinosaur) används oftast för rada sallader. Toscana Kale har en mörkgrön färg och texturerad löv. Det tenderar att vara mer ömt än sorter av kale med lockiga löv, men låt inte detta avskräcka dig från att försöka lockiga kale raw. Klä på salladen och låt den sitta i kylskåpet i en timme eller så. Ju längre det sitter desto mer ömt blir bladen. Kale anses vara ett näringsvärdeverk och god källa till vitaminerna A, C och K och koppar, kalium, järn, mangan och fosfor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera den hackade kale i en stor salladsskål.
  2. I en mindre skål kombineras citronsaft, skalot och salt. Låt den här blandningen sätta i 10 minuter för att mildra smaken av skaloten.
  3. Tillsätt den riven osten. Vispa i oljan.
  4. Häll dressingen över kale och kasta bra. Grate ytterligare ost över salladen. Servera omedelbart eller låt salladen sitta en stund för att suga upp förbandet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 126
Totalt fett 12 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 51 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)