Ukrainska Biet Leaf Rolls och Bröd Degen Fyllning Recept

Detta recept på betor löv fyllda med bröd deg eller holubtsi z khlibnoho testu zapovnennya , är en intressant variation på ukrainska holubtsi bokstavligen betyder "lilla duvor" men bättre känd som fyllda kålrullar. (Vissa säger holopchi .) Fyllningar varierar-kött, grönsaker, korn som bovete-men det gör också omslaget.

På sommaren kan löv-, sallads- och spenatslöv ersättas med kål och i druvorna i Ukraina används ofta druvblad .

Detta kommer att fungera med något bra brödrecept, tinat fryst bröddeg eller den som anges nedan. Om betet löv inte är tillgängliga, fyll kålblad med bröddeggen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör bröddeggen

 1. I en glasmätskål eller liten skål, använd en gaffel för att kombinera jäst med 1/4 kopp varmt vatten och 1/2 tsk socker. Låt stå i 10 minuter.
 2. Blanda ihop med mjölk, 2 koppar varmt vatten, 1 ounce smält smör och jästblandning i en medium skål. Tillsätt 4 koppar mjöl och blanda bara tills det är väl kombinerat. Skydda med smurt plastfolie och låt upp i en varm plats tills det fördubblats (ca 1 timme).
 1. Kasta deg ned och överför till en stativblandare utrustad med en degkrok, om så önskas, och tillsätt slagna ägg, 1 matsked salt, 1 msk socker och 3 1/4 kopp mjöl. Knä tills degen är smidig. Smörj toppen med smält smör eller olja, täck med plastfolie och låt uppstå tills det fördubblats (ca 1 till 2 timmar).

Förbered biprodukterna

 1. Under tiden tvättar betorbladet och blancherar i kokande vatten i 30 sekunder eller tills smidig (speciellt om man använder mogna löv).
 2. Avlägsna från vatten och chock med kallt vatten för att stoppa tillagningsprocessen. Låt tömma.

Montera och baka rullarna

 1. När degen har fördubblats, slå ner den. Ta en valnötstorad bit deg och förläng den i en rektangulär form och lägg den på ett betorblad. Rulla upp löst, som du skulle för kålrullar , förutom att sidorna är öppna så att degen kan expandera när den stiger och bakar sedan. Om du gillar större rullar, använd mer bröddeg, men kom ihåg att det kommer att växa. Om du har kvarvarande deg bildar du den i en loaf och baka den efter att den har stigit.
 2. Linjera botten och sidorna av en nederländsk ugn eller annan stor kruka med betorblad. Lägg ett lager betorrullar i botten. Pensla med smält smör eller annat fett och salt. Upprepa layering, slutar med smält smör eller fett och salt på toppen. Skydda med plastfolie och låt upphöjas tills det fördubblats (ca 1 till 2 timmar).
 3. Värm ugnen till 350 F. När holubtsi har stigit, ta bort plastfolien och täcka med ett lager betorblad och ett tätt lock, vars insida har borstats med smör eller fett. Baka i 45 minuter till 1 timme och servera varmt med krämig dillsås.

Gör Creamy Dill Sauce

 1. Medan rullarna bakar, gör såsen genom att smälta 2 msk smör i en liten kastrull. Rör i 2 matskedar mjöl och koka tills blanda bubblor. Tillsätt buljong, och visp hela tiden, sakta till koka. Koka tills förtjockad, vispa ofta.
 2. Placera gräddfil i en värmebeständig skål och temperera genom att vispa 1 eller 2 små skedar av tjockad buljongblandning, tillsätt sedan härdad gräddfil i sausen, vispa tills den är jämn.
 3. Tillsätt 3 msk hackad färsk dill och justera kryddor. Håll värmen tills den är klar att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 255
Totalt fett 16 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 1,073 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)