Brunet Ost från Italien

En Slim Wedge på en Baguette är perfektion

Brunet Ost

Brunet är en ung getmjölksost, som heter en gammal getter som är vanlig för Piemonte-regionen i Italien. Det är gjord av Caseificio dell'Alta Langa, ett 25-årigt mejeri, skaparna av La Tur. Creamerys användning av traditionella metoder håller dem rotade, medan deras höga livsmedelssäkerhetsstandarder har gjort dem otroligt tillförlitliga. Företaget är baserat i Bosien, mellan Alta och Cortemilia och deras namn härrör från regionen, Alta Langa Piemontese, ett område som är känt för vin och ost.

Brunet är en fantastisk representation av traditionell italiensk osttillverkning på sitt bästa. Caseificio dell'Alta Langa är inte bara väldigt framgångsrik men uppskattar sig tydligt på att skapa några av de finaste ostarna på marknaden.

Brunets smak

Brunet framträder som en delikat gåva till ostälskare. Den har en mjuk, blomig, något skrynklig skal, nästan för delikat att ta bort - ingen anledning att skära skalen eftersom det är mycket ätbart. Den smidiga elfenbenspastaen eller inredningen luktar svamp och creme fraiche och känns som silke på tungan. En fin finish gör att osten blir cloying.

Denna mjuka konsistens varierar mellan 6 och 8 ounce runda: tårta, krämig, snyggt, rinnande ... det är allt bra. Smaken är snygg med en antydan av jordnära svampar, vilket gör att Brunet smakar för tung och smörig.

Osten mognar i ca 10 dagar på mejeriet, så det är nog fortfarande mindre än 3 veckor gammal när det når detaljhandelsräknare.

Detta låter många fundera över hur sådana unga ostar skulle kunna packa så mycket slag smak-vis. Ett svar på detta är deras användning av termisering, en mildare form av pastörisering där mjölken värms till en lägre temperatur, men under en längre tid än vid pastörisering.

Om du gillar Brunet vill du också prova La Tur , Robiola Rochetta och Robiola Bosina som alla tillverkas av ostproducenten Caseificio dell'Alta Langa i regionen Piedmonte i Italien.

Brunet Pairings

Brunet sitter i en ruffled papper doily (som en muffinshållare). Brunet är en mjuk, frisk, ung ost som är svår att motstå. På någon ostskylt kommer den att uppmärksamma. Faktum är att vem behöver tjäna en stor ostfack när du bara kan sätta ut en runda Brunet?

Denna italienska gourmetost är mycket ung och är nästan spridbar. Det kan avnjutas med både rött och vitt vin.

Sätt en tunn kilo Brunet på en bit av baguette eller en cracker och du har perfektion. Men salami, prosciutto och andra härdade kött kan bara lägga till nöjen.

Vita viner utan för mycket skarp syrapar passar bäst med Brunet. Prova mousserande viner, Chardonnay, Pinot Grigio och andra italienska vita, eller med en sötare, mörkare öl som en dubbel boc. Prova med några Prosecco eller Moscato d'Asti att få din ost och äta den också.

Brunet är en av de mer perfekta ostarna för en varm getostsallad, även känd som en salat au chevre chaud. Tillsätt en korpig brunbröd med en Brunet kil och sätt den i pannkakan i några minuter och se själv.