Classic Strawberry Shortcake Recept

Strawberry shortcake är verkligen en av de "officiella" desserterna på sommaren, och medan det ser gorgeous och imponerande ut, är det ganska lätt att göra.

Du kan laga alla komponenter dagen innan och montera precis innan du serverar.

Detta recept kommer från Driscoll's Berries, folk som känner till deras bär!

Vad du behöver

Hur man gör det

För att göra Shortcakes

  1. Förvärm ugnen till 375 ° F. Generöst smör 3 (8 tum) runda kakor. Avsätta.

  2. Kombinera mjöl, socker, bakpulver, bakpulver och salt i skålen av en matprocessor eller stor skål. Tillsätt smör och puls i matprocessorn eller skär in med en konditorblandare eller 2 knivar tills blandningen liknar grova smulor. Lägg gradvis 1/3/4 tunga kräm och puls i matberedare (omrör med en gaffel flera gånger för att hjälpa till att fördela kräm) eller rör om i skål med gaffel tills den bara är fuktad (inte överblandad).

  1. Samla deg i en stor boll (om du använder matberedare, först överför blandningen i stor skål) och försiktigt knådar på en lättmjölkad yta, tills den är jämn (cirka 5 varv).

  2. Dela degen i 3 lika delar och med händerna trycka varje deg i en beredd kakspanna, sprida sig i kanterna och så smidigt som möjligt.

  3. Baka ca 25 minuter eller tills toppen är gyllene. Låt svalna 5 minuter i kokkärl på trådstativet och låt sedan svalna helt på stativet.

För att fylla på

  1. Kombinera 2 koppar tunga kräm och vanilj extrakt i en blandning skål och slå med en elektrisk mixer på högt tills mjuka toppar bildar. Gradvis tillsätt socker medan du slår bara tills styva toppar bildar. Förvara kyla tills den är klar att användas

Att montera Shortcakes

  1. För att servera, placera det första kakskiktet på serveringsplåten och toppa med ca 1/3 kvartalet jordgubbar i ett enda lager. Toppa med ca 1/3 vispad grädde och sprid till jämnt. Toppa med andra tårtskikt och upprepa med 1/3 kvartalet jordgubbar och 1/3 vispad grädde. Toppa med det slutliga kakskiktet och sprida kvarvarande piskad kräm i ett jämnt skikt, vilket lämnar ca 1-tums gräns runt. Topp med kvarvarande jordgubbar i en höjd. Servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 659
Totalt fett 57 g
Mättat fett 35 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 164 mg
Natrium 550 mg
kolhydrater 37 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)