Tyska Ost och Streusel Kaffekaka Recept

Detta tyska kaffe tårta med Quark och Streusel, eller Streuselkuchen mit Quarkfüuellung på tyska, är en av mina favorit, enkla arkkaka recept. Jästdegbasen har en krämig, ostpåfyllning och en crunchy-sweet streusel topping . Den går ihop i tre delar, men varje del är okomplicerad, med få ingredienser.

Gör 1 (13x9-tums) pan, cirka 12 portioner, av tyska Ost-Streusel Coffee Cake.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör jästdegen

  1. Placera 2 koppar mjöl i en stor skål och skapa en ihålig i den med baksidan av en sked. Smula färsk jäst eller strö i den ihåliga ytan, fyll i den ljummetma mjölken, tillsätt en nypa socker och blanda lite för att föra in något av mjölet. Låt svampen sitta på en varm plats i 15 minuter.
  2. När jästen är aktiverad och visar stark tillväxt, sätt 2 msk smör, 2 msk socker och 1/4 tesked salt till mjölken och blanda degen och dra i mjölet när du går. Du kan också använda en stand mixer för detta steg. Fortsätt blanda tills degen är jämn och bildar en boll. Lägg till lite mer mjöl om det behövs. Forma deg i en boll, lägg i en smurt skål, vrid en gång och täck om. Låt stiga 15 till 30 minuter.
  1. Rulla ut på en lättmjölad bräda till en 13x9 tum rektangel och överför till en 13x9-tums bakplatta som lätt har belagts med matlagningsspray. Tryck försiktigt mot kanterna, skapa en läpp (som en pizza skorpe). Låt den här vila medan du blandar fyllningen och toppningen.

Gör fyllningen

  1. I en medium skål, grädde tillsammans 5 msk smör, citronskal och 6 matskedar socker i 2 minuter. Tillsätt 1 ägg och slå tills ljus och fluffig, skrapa ner skålen när du går. Tillsätt kvark- eller yoghurtosten, blanda tills den är jämn. Stänk majsstärkelsen på toppen och blanda för att införliva.
  2. Smörj påfyllningen över jästdeggen. Värm ugnen till 350 grader F.

Gör Streusel Topping and Bake

  1. Blanda i 1 liten skål 1 1/2 kopp mjöl, 2/3 kopp socker, 1/4 tesked salt och kanel. Använd dina händer eller en konditorivaror, skär 7 msk smör i mjölblandningen tills du har kurskrummer. Stänk dessa smulor ovanpå kvarkfyllningen.
  2. Baka kakan i 30 minuter, eller tills kakan är lätt brunad och fyllningen är nästan inställd. Fyllning kommer att sätta upp mer när det svalnar.
  3. Denna kaka fryser väl. Efter avfrostning skarpa upp det i några minuter genom att placera det i en 350-graders F.-ugn.

Tips : Gör den här tårtan på det moderna sättet. Använd omedelbar torkad jäst och tillsätt alla degingredienser till en skål och blanda ihop för att bilda en smidig deg. Inget behov av att bevisa jäst. Låt 30 minuter vila och fortsätt så som ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 331
Totalt fett 20 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 118 mg
Natrium 285 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)