German Poppy Seed Cake - Mohnkuchen mit Eierdecke

Som svar på läsarnas förfrågningar har jag syntetiserat en vallmofrökaka eller "pie" från flera recept. Den här har en kakskorpa , vallmofyllning och en bakad gräddfil. Alla ingredienser kan lätt hittas i USA och kakan är helt gjord från grunden, inga roliga påsar av färdigpåfyllning.

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör skorpen

Skär smör i mjöl, socker och apelsinskal tills kalkformen är i storlek. Blanda snabbt i äggulorna och bilda en slät boll, utan att kneda för mycket. Vik i plastfolie och kyla i 1 timme.

Gör fyllningen

Ta med mjölk, socker och vanilj till koka. Avlägsna från värme, häll i farina, omrör hela tiden, sedan vallmofrön . Sätt tillbaka på värmen och koka igen, kort. Avlägsnas från värme och låt blandningen svalna.

När det fortfarande är varmt, rör om smör tills smält.

(Slå inte äggvitorna förrän du är redo att fylla skorpan.)

Gör pålägget

Slå alla äggvitorer tills de är styva.

Blanda alla gräddfilens ingredienser tillsammans med äggvita tills de är mjuka. Vik i halva äggvita.

Vik de övriga 2 äggvitorna i den blandade vallmo-fröblandningen.

Montera kakan

Rulla ut skorpan.
Dela degen i halva. Rul ut en halvtimme i en 11-tums cirkel och skär den för att passa botten på 11-tums fjäderformspannan.

Rulla ut 1/4 av degen i ett rep och platta i en 1 eller 1 1/2 tums fälg. Tryck runt kanten av fjäderformen och fäst i basen med lite vatten eller äggvita. Fortsätt med resten av deg. Trimskorpa jämnt för en bra presentation.

Fyll skorpa med vallmofyllning och lägg sedan över med gräddepåfyllning, se till att täcka på korsförseglingens kant.

Baka vid 350 ° F i 50-60 minuter, eller tills kakan är brunad och ordentligt inställd.

Uppdatering:

Som svar på en recension på denna tårta från en läsare, jag kollade mina anteckningar och såg att jag gjorde ett misstag med skorpan, jag använde socker men lämnade det när jag skrev receptet. Jag har sedan lagt till det och tackar läsaren för att påpeka detta förfall. Det är verkligen tänkt att vara en "cookie crust".

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 381
Totalt fett 26 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 228 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)