Hur man säsjar en gjutjärnsmak

En gjutjärnsteknik kan lätt bli rostig och gammal genom åren. Kakad med torkad och bakad mat, en gång helt ny gjutjärnspanna kan utrota med tiden och driva ägaren att överväga en återkryddning. Kryddor är termen som används för gjutjärnens tillsatta yta. Detta fettlager packas på övertid för att hjälpa människor att laga mat utan att hålla fast vid det eller låta det brinna. Gjutjärnspannor och formar måste kryddat innan de används första gången och återuppskäras vid behov.

Detta hjälper till att täta metallens porer för att förhindra att du sticker.

Hur man säsjar en gjutjärnsmak

För att krydda en helt ny gjutjärnsmatta eller panna, värm ugnen till 300 grader. Tvätta sedan gjutet i varmt tvålvatten. Skölj och torka noggrant innan du applicerar en liberal kappa med fast vegetabilisk förkortning till varje nook och cranny. När du är klar, lägg kryddan på en bakplåt, öppna sidan upp och värma i en timme. Låt det bara svalna, häll av eventuell återstående förkortning och torka den rent med en pappershandduk. Vid det här steget, var noga med att inte tvätta det.

Följ följande steg för att fortsätta:

  1. Innan du häller i smeten, applicera fast vegetabilisk förkortning till varje spalt, med en bakverkborste. Därefter mjöl och ta bort eventuellt överskott. Nu är formen klar att fyllas. Tvätta det inte efter det att den färdiga produkten har gjutits. Torka in interiören med en pappershandduk och utsidan med en fuktig trasa.
  1. Vid efterföljande användningar av formen måste formen smörjas igen och upphettas i 20 minuter vid 375 grader. Detta är fallet även när det har varit kryddat.
  2. Minska ugns temperaturen till 350 grader och häll av eventuell ackumulerad förkortning. Kall sedan, smörj igen och mjöl innan du häller i smeten.
  3. För att återse en mögel eller panna som börjar sticka, upprepa steg ett. När du åter kryddar en rostig eller gammal gjutjärnsmugg börjar du med att värma ugnen till 275 grader. Rengör sedan pannan mycket bra, var noga med att skruva bort eventuellt torkat eller bakat mat. Torka det ordentligt och belägga med en solid vegetabilisk förkortning. Därefter baka bägaren i ugnen i minst 15 minuter innan du tar panen ur ugnen och häll ut överskottsförkortningen. Sätt sedan tillbaka pannan i ugnen i minst två timmar. Upprepa denna process minst två gånger, och mer om pannan är väldigt rostig.

Se till att du inte staplar gjutformar eller kokkärl ovanpå varandra. Om du gör det, kommer de att bli repade och förlora sina pinnefria egenskaper. För att undvika kondens (och därför rost), förvara inte gjutformar eller kokkärl med lock på.

Recept gjord i gjutjärnspannor eller formar

Nu när din gjutform eller pan är klar för matlagning kan du prova ett nytt recept, som en ananas upp och ner kaka. Du kan också försöka göra en karnevalbehandla, som friterad traktkaka . För något enklare, försök att baka stekta waferkakor . För att göra en välsmakande maträtt är en polsk-amerikansk frukostskål perfekt.