Sauteed Morel Svamp Recept

Morel (morel svamp) är vilda svampar som kommer i vilken färg som helst från grädde till grått till brunt till nästan svart. De ser ut som små svampiga kottar och innehåller den mest anmärkningsvärda vilda och skog-y-smaken. Moreler finns på vårens flesta platser och till sommaren i kallare klimat. Leta efter dem i naturen med en erfaren guide, eller på bondmarknader och specialbutiker.

Ett fantastiskt sätt att laga moreler är att sauta dem i smör och strö dem med salt. Små moreler kan kokas hela, större moreler kan halveras, kvartas eller hackas som du vill. Liksom många vilt svampar innehåller moreler en viss mängd toxiner. Inte panik, toxinerna i moreller är inte dödliga, men om de ätas råa eller underkokta, kan moreller orsaka störd mage. Korrekt tillagning i 15 till 20 minuter blir av med dessa illamående-inducerande toxiner.

Detta recept är lika mycket en metod som recept, så oroa dig inte för mycket om beloppen. Använd tillräckligt med smör för att belägga pannan, använd en panna som är tillräckligt stor för att hålla svampen i ett enda lager, och du kommer att spela bra med specifika mängder.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Deras unika struktur innebär att moreler kräver en grundlig tvättning (vilket är något som bör undvikas med de flesta svampar): Fyll en stor skål med kallt vatten. Lägg till morelerna och sväng dem snabbt för att dra ut eventuella grus. Lyft morellerna ur vattnet och klappa dem torra. Var noga med att lyfta svampen ut ur vattnet och dumpa inte allt i en kolsyrare - det kommer bara att sätta smutsen som sköljde av dem tillbaka på morelerna!
  1. Värm en stor stekpanna eller sautpanna över medelvärme. Tillsätt smöret. När smöret smält och slutat skumma, lägg till morelerna. För att laga morelier utan att stewa dem, laga bara så många moreler som passar in i pannan du har i ett enda lager; Om du har många moreller, laga dem i satser.
  2. Koka, rör om tills morellerna släpper ut vätskan, ca 5 minuter. Fortsätt matlagning, justera värmen för att bibehålla en lätt sizzle av svampen, tills morelerna kokas igenom och vätskan har avdunstats ca 10 minuter.
  3. Överför morelerna till en tallrik eller serveringsfat och strö över havsaltet efter smak. Servera varma eller varma.

Creamy Variation

Morel har en så unik och en ganska delikat smak, det är ett starkt fall att göra gör dem tydliga. Det sägs att det finns några enkla tillägg som också är värda att försöka. För krämigare moreller kan du lägga till 1/4 kopp tung grädde och / eller ett stänk av torr sherry efter att morellerna släpper ut vätskan och lagar dem i det för att skapa lite mer av en sås. När de kokas på detta sätt är de resulterande morellerna utsökta och serveras på smörgåsade rostade skivformade skivor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 64
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 197 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)