No-Knead Pizza Dough

Efter att ha försökt det här receptet får du aldrig göra pizza deg något annat sätt! Ingredienserna är helt enkelt rörda ihop, lämnat över natten att stiga, och det är det - du är redo att göra pizza. Detta är det perfekta receptet för den första timern.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt vatten, jäst, olivolja, socker, salt och mjöl i en blandningsskål. Använd en tung träsked, rör om till en våt, mycket klibbig deg. Försök inte att knäda med händerna, eftersom det är för klibbigt att hantera. Blandningen kommer att tycka att den är torr i början, men när du fortsätter att röra ihop absorberas allt mjöl och det kommer att dra bort från skålens kanter. Lägg till mer mjöl om det behövs för att bilda en mycket tjock, mycket klibbig degboll. När du är blandad, täcka skålen med en handduk och lämna ut vid rumstemperatur i 12 till 16 timmar.
  1. Mjölka en arbetsyta mycket bra; med en spatel skrapa den klibbiga, bubbliga degen mot mjölet. Mjöl händerna och klappa ner för att platta. Skär degen i 2 bitar och använd mycket mjöl för att hantera, knä varje portion i flera minuter för att bilda 2 släta, elastiska, bollar av deg. Låt vila på en mjölkbräda som omfattas av 30 minuter. Din pizzardeg är redo att använda! Denna deg är ännu bättre om den hålls kyld över natten, men låt komma upp till rumstemperatur innan du formar pizza.
  2. Denna pizza degen fungerar lika bra för tunna skorpa eller tjockskorpa pizza recept.


OBS! Som med alla degrecept varierar mängden mjöl beroende på väder, mjölmärke etc. Använd så mycket mjöl som du behöver hantera degen, men kom ihåg att klibbig degen, desto bättre konsistens av din pizza skorpe kommer att vara.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 143
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 632 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)