Tyska Pan Fried Fried Trout Recept

Detta tyska öringrecept eller Forelle Nach Art der Müllerin ("öring à la miller's wife") eller öring meunière på franska är en traditionell maträtt som använder sötvattenfisk från de många sjöar och floder i Tyskland.

Meunière hänvisar till varje mat som är kryddat, lätt mudderad i mjöl, sautéed i smör och sedan färdig med citron och persilja (franska kallas denna smör-citron persilja concoction beurre meunière).

Du kan laga fisken hela för detta recept eller, om de är stora, ta bort huvudet bakom kullarna. Detta öringrecept kan också göras med någon sötvattensfisk och är särskilt bra med nyfångad fisk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rengör och torka fisken med pappershanddukar. Smält smöret i en panna. Stänk fisken med halva citronsaften, mudd i mjöl och salt lätt.
  2. Sautera öringen 5 till 10 minuter på ena sidan i smöret, vrid sedan och bruna den andra sidan. Koka tills fisken flingar lätt och är inte längre rosa eller geléliknande. Det beror på fiskens storlek.
  3. Ta bort öring till en tallrik för att hålla varma.
  4. Tillsätt den kvarvarande citronsaften till pannan, fisken kokades i och varma kort. Tillsätt peppar och Worcestershire sås till smak, blanda väl. Sked över öring på en tallrik, strö med persilja och servera.
  1. Du kan servera en hel stor fisk på en tallrik, omgiven av kokta potatisar och ströts med persilja och en sallad på sidan. Om fisken är liten, servera varje person en enda fisk.
  2. Lossa köttet från ryggraden och släpp det av benen för att tjäna i större bitar. Du kan använda två gafflar eller en gaffel och en liten spatel för detta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 617
Totalt fett 36 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 1 524 mg
kolhydrater 66 g
Kostfiber 8 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)