Maharashtrian Chicken Curry Recept

Staten Maharashtra ligger i den västra delen av Indien, och dess huvudstad är Mumbai. Maharashtra köket sträcker sig från mild till kryddig, och denna curry är gjord med varumärket kokosmjölk som används i massor av Maharashtrian matlagning.

Detta recept kräver sköljning av kycklingen, blötlägger kycklingbitarna i ättika och sköljer sedan igen. Denna teknik går tillbaka till dagarna före kylning när folk trodde syran skulle döda några bakterier på köttet. Men vissa kockar ökar fortfarande denna metod för att avlägsna eventuella lukt som fjäderfä kan ha utvecklat under frakt och lagring.

Liksom många indiska recept, börjar den här med att göra en masala. En masala är en blandning av indiska kryddor som ofta kombineras med lök som sedan males i en pasta. Denna pasta är då "stekt" i olja för att förbättra alla smakämnen.

Denna kycklingcurry är idealisk skedad över ris. Servera med en grön sallad eller en enkel vegetarisk sidrätter för en komplett måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj bitarna av kyckling och lägg i en stor plastskål. Häll ättikan över bitarna och blanda för att säkerställa att alla bitar är väl belagda. Låt sitta i 10 minuter och skölj kycklingen under rinnande vatten. Detta blir av med alltför stort fjäderfä lukt och smak. Ställ kyckling åt sidan för senare.
  2. Sätt kvartslikt lök, kokosnötpulver, ingefära och vitlökspasta och pulverformiga kryddor i en matprocessor och slipa i en jämn pasta med mycket små mängder vatten om det behövs.
  1. Värm oljan i en djup panna över en medium värme. Tillsätt pastaen till den heta oljan och steka tills oljan börjar separera från masalaen (krydda-lökpastaen). Rör ofta för att förhindra att masala brinner. Lägg nu på kycklingen och steka tills bitarna blir ogenomskinliga vita, ca 8 minuter.
  2. Lägg till kokosmjölk , gröna chili (om du använder) och potatis. Smaka med salt till smak. Blanda väl.
  3. Koka tills kyckling och potatis är färdiga, ca 15 minuter. Denna maträtt ska ha en medelstor gravy; Om det är för tjockt, tillsätt lite vatten och koka i några minuter. Om såsen är för tunn, koka för att tjockna.
  4. Tillsätt hackade tomater och koka i 2 till 3 minuter. Vrid värmen av och försiktigt skaka karry i en serveringsrätt.
  5. Garnera med hackade färska korianderblad och servera med ris och en grön sallad eller en enkel vegetarisk sidovägg.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 639
Totalt fett 40 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 142 mg
Natrium 263 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 4 g
Protein 48 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)