Hur man gör fisk à la Meunière

Made of smör, citron och persilja, meunière (uttalad "mun-YAIR") är en av de enklaste såserna som finns. Det serveras vanligtvis med fisk som blivit lättmjölkad och sedan sauterad för en lätt, smakfull, elegant maträtt som är lätt att göra.

Denna enkla procedur kommer att fungera bra med tilapia, tunga, torsk, kolja eller någon annan magert, fast fisk. Meunière är också ett underbart sätt att förbereda kammusslor, räkor - även en öring.

Mjölet hjälper till att ge fisken en krispig exteriör, och såsen är lemonsyra och buttery. Det är svårt att slå spridda, buttery, lemony fisk.

Blötläggning av fisken i mjölk hjälper till med brunningen. Men se till att du skakar av överflödig mjölk innan du muddar det i mjölet så att det inte blir för klumpigt.

Förutom fisken behöver du lite mjöl, Kosher-salt, markwhite pepper, smör, citronsaft, hackad persilja och lite mjölk. Något klarat smör är också användbart så att det inte röker, men du behöver inte absolut det.

Här är stegen:

  1. Blötlägg fisken i mjölk i ca 10 minuter. Medan det blötlägger, häll lite mjöl på en tallrik eller grunt maträtt och krydda den med Kosher-salt och en liten bit vithackpeppar.
  2. Värm en sautépanna över medelvärme i en minut, tillsätt sedan ett par matskedar av klarat smör.
  3. Ta bort fisken från mjölken och skaka av den så att den inte är droppig. Skrapa det i kryddat mjöl och skaka av eventuellt överskott.
  1. Placera mjölad filé försiktigt i den heta pannan. Koka i 2 till 3 minuter eller tills det är en fin guldbrun färg, vänd sedan försiktigt om den. Koka i ett par minuter eller tills den här sidan är guldbrun också. Ta bort fisken från pannan och lägg den på en varm tallrik.
  2. Lägg en bit hel smör på pannan och virvla runt den. Koka tills det blir lite brunt. Lägg nu några matskedar citronsaft och lite hackad persilja till det varma smöret. Koka i några sekunder, låt det bubbla lite, häll sedan på fisken och servera genast. Garnera med en tunn citronskiva om du vill.